4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Gölcük camii destek bekliyor

GÖLCÜK CAMİİ DESTEK BEKLİYOR

Muğla ve ilçelerinde mozaik sıva ile yapılacak tek cami olma özelliği taşıyan Gölcük Camii, tamamlanması için hayırsever kurum ve kişilerden destek bekliyor.

Gölcük Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin girişimleri ile başlatılan caminin kaba inşaatı tamamlanırken, nakkaş, işleme, çini, taban, minare ve tefrişatının tamamlanması için destek bekleniyor.

Muğla ve ilçelerindeki mozaik sıva ile yapılacak tek camii olma özelliği taşıyan cami 285 metrekare alana oturuyor. 800 cemaat kapasiteli caminin alt katında işyerleri, misafirhane ve kütüphane bulunacak. Bugüne kadar imece usulü ile inşaatı devam eden caminin 170 bin TL’ye malolması beklenirken, geri kalan bölümleri için de 85 bin TL’ye ihtiyaç duyuluyor.

Aynı zamanda dernek üyesi olan Gölcük Köyü Muhtarı Duran Kocakulak, “Caminin inşaatını bugüne kadar hayırsever vatandaşlar ve köylümüzün imecesi ile yürüttük. Temelini 17 Eylül 2009 tarihinde attık. İnşaatı büyük oranda tamamlandı. Sadece minare, nakkaş işleri, çinileri ve tefrişatı kaldı. Mozaik sıva yöntemi kullanılıyor. Böylece camimiz hizmete açıldıktan sonra hiç boya ihtiyacı olmayacak. Ayni ve nakti yardımlarla birlikte toplam 170 bin TL’ye malolacak. Eski ve ahşap olan camimiz ihtiyaca cevap vermiyordu. Camimizi önümüzdeki Ramazan Ayı’na yetiştirmeyi planlıyoruz. Hayırsever kişi ve kurumların yardım ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

GÖLCÜK CAMİİ DESTEK BEKLİYOR
GÖLCÜK CAMİİ DESTEK BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 13:57:02
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 14:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?