4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Gölcük köyüne 4 bin zeytin fidanı

4 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

Zeytinciliği Geliştirme projesi kapsamında Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı desteği ile Muğla il genelindeki köylere zeytin fidanı dağıtımı devam ediyor. Muğla merkeze bağlı Gölcük köyünde, 48 çiftçiye 4 bin 315 adet gemlik zeytini fidanı dağıtıldı.

Gölcük köyünde gerçekleştirilen zeytin fidanı dağıtımı törenine Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Muğla milletvekilleri Dr. Mehmet Nil Hıdır, Prof. Dr. Yüksel Özden, Ula Kaymakam vekili Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, İl Genel Meclis Üyeleri, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal ve köylüler katıldı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, 2004 yılından bugüne kadar toplam 3 milyondan fazla zeytin fidanı dağıtıldığını belirterek, “Tarım İl Müdürlüğü projelerinden ve İl Özel İdare Genel sekreterliğince finansmanı sağlanan ‘Zeytinciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında 2004 yılından bu yana 1 milyon 111 bin adet zeytin fidanı dağıtımının gerçekleştirildi. 1 milyon 690 bin 285 TT harcama yapılırken, Bakanlığımız tarafından uygulanan sertifikalı fidan desteklemeleri kapsamında da 1 milyon adet zeytin fidanı dikimini sağlandı. 2010 yılında da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kanalıyla köylerde zeytin fidanı dağıtımı devam edecek. Muğla’da 12 ilçe, 114 köyde, 2 bin 46 çiftçiye toplam 211 bin 500 adet zeytin fidanı dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır ve Yüksel Özden de, AK Parti hükümetinin 2004 yılında zeytinciliği geliştirme projesi ile çiftçilerin sulu tarıma yöneltilmeleri amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını, özellikle zeytin konusunda, tütüne alternatif ürün geliştirme çabalarının olumlu sonuçlarını aldıklarını açıkladılar. Milletvekilleri, zeytini yetiştirmek kadar pazarlamanın da önemli olduğunun altını çizerken, zeytinin ve zeytinyağının depoda durması yerine paketle tesislerine yönelinerek pazarlanması konusunda üreticilerin bilinçlendirilmesini istediler.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise, Muğla’nın 12 ilçesi ve 114 köyünde devam eden zeytinciliği geliştirme projesi kapsamında Gölcük köyünde de projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon adet zeytin fidanı dağıtıldı. Töreni yapmak Gölcük köyüne nasip oldu. Gölcük köyü, duble yola yakın, Merkez ilçeye yakın, turistik ilçelere de yakın. Burada üretilen ürünün pazarlanması o kadar basit ki. Yeter ki ürettiğiniz ürünleri hijyenik hale getirin. Bu şartlarda ürünleriniz değerini bulur. Muğla il genelinde yaklaşık 15 milyon zeytin ağacı var. Muğla bölgesinin zeytininin Ayvalık zeytininden geri kalır bir tarafı yok. Önemli olan zeytin ürününü pazarlayabilmekte” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, köylülere zeytinleri Vali, milletvekilleri ve Kaymakam tarafından dağıtımı yapıldı. Dağıtılan zeytinlerin ilk bölümü de sahaya dikimi Vali Altıparmak tarafından gerçekleştirildi.

4 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI
4 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI
4 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 16:24:02
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 16:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent Özmeral IP: 88.234.49.xxx Tarih : 2.02.2010 12:10:52

Zeytin,sınai bir ürün.Bunun bilincindeyiz.Ben zeytin ağacı dikmek için tapulu olmak kaydı ile 10-15 dönüm civarı bir yer arıyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim. Hoşçakalın.