15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Golf ile 12 ay turizm

Bodrum-Milas yolu üzerinde Ağaoğlu Grubu girişimiyle Türkiye'nin ilk ve en büyük turizm yatırımı gerçekleştiriliyor. Turizme yeni bir konsept getirecek olan proje ile "Turistik Yaşam Alanı" kuruluyor. 

Net Holding ve Ağaoğlu Grubu'nun girişimiyle Bodrum ve Milas sınırlarında yer alan 9 bin 150 dönüm arsa üzerine kurulacak dev tesisin içinde uluslararası standartlarda 18 delikli bir golf alanı, otel, apartlar, eğitim merkezleri ve yaşam alanları kuruluyor. İki etapta tamamlanacak yatırımın ilk etapta 18 delikli golf sahası ve kulüp binası, 320 yataklı golf oteli ve 800 anahtarlı villa ve apartlar inşa edilecek. İnşaatı devam eden birinci etap çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanacağı ve turizmin hizmetine sokulacağı belirtildi. Proje kapsamında 670 dönüm alan üzerine 18 delikli uluslararası standartlarda golf sahası kurulacak. 

Projeyi daha yakından anlatmak ve golf sahalarının nasıl işlediğini yerinde gözlemlemek için Net Holding, Kıbrıs'ta birkaç yıl önce kurulan Korineum Golf & Country Club'a gezi düzenledi. Net Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanı Gazeteci-Yazar Can Pulak başkanlığında Muğlalı iş adamları, turizmciler, golf yatırımcıları ve gazetecilerin katıldığı KKTC'deki golf tesislerini inceleme gezisine Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Haluk Elver, Milas Ticaret Odası Başkanı Nazmi Doğru, BODER eski Başkanı Murat Şeremetli, Ağaoğlu A.Ş. Temsilcisi ve golf sahaları proje müdürü Bülent Akın ile 10 turizmci ve iş adamı katıldı, gezide KKTC'deki golf tesisleri ziyaret edildi, incelemelerde bulunuldu. 

YÜZLERCE ÜYELERİ VAR 

Tesis ve işleyişiyle ilgili bilgi veren Korineum Saha Müdürü Barış Uyaroğlu, tesislerinin KKTC'nin tek golf sahası olduğunu belirtti. 18 delikli uluslararası standartlarda olan golf tesisinin 1,5 yıllık bir tesis olmasına rağmen yerli yabancı 320 üyesi olduğunu belirten Uyaroğlu; şöyle konuştu: "Güney Kıbrıs'ta 4 adet golf sahası var. Bizimle birlikte Kıbrıs Adası'nda toplam 5 golf sahası yer alıyor. Bizim en büyük dezavantajımız otelimizin olmaması. Ancak buna rağmen golf tutkunları Kıbrıs'a geldiği zaman mutlaka uluslararası standartlarda olan 4 tesiste de golf oynuyor. Biz golf sahalarının artmasını istiyoruz. Çünkü golf oyuncusunun en büyük rakibi saha! Oyuncu aslında sahaya karşı mücadele veriyor. Dolayısıyla ne kadar çok saha olursa bir golf oyuncusu o kadar sahada oynar." 

TURİZM 12 AYA YAYILACAK 

Bodrum'a kurulacak tesisle ilgili bilgi veren Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi Can Pulak, tesisin bölge ekonomisine yapacağı katkıyı şöyle anlattı: "Bir golf oyuncusu saha kullanım bedeli, toplar, yediği yemek, içtiği içki düşünüldüğünde kulüpte bir günde 150 Euro harcıyor. Otele de bir günlük konaklama ve yeme içme bedeli olarak 200 Euro ödüyor. Yani komple bir tesiste bir golf oyuncusunun bir günde harcadığı para 350 Euro. Bodrum'da bugüne kadar günlüğü 15-20 Euro'dan her şey dahil oteller satıldı, satılmaya devam ediyor. Bu rakamları düşündüğünüzde Bodrum turizmi kanatlanıp uçacak demektir. Çünkü bu tip turist sadece tesiste kalmıyor, şehir merkezine inip alış veriş yapıyor, bara gidip eğleniyor. Burada kurulacak birkaç golf tesisiyle bölge ekonomisi tahmin edilenden daha fazla gelişecek. Yılda bir milyar dolar turizm girdisi sağlayan Bodrum 4 milyar dolar sağlamaya başlayacak. En önemlisi tesisler kışında açık kalmaya başlayacak." 

Gazetecilerin golf sahalarının olumsuzlukları ile ilgili sorularına Pulak, "Burada görüldüğü gibi bizde sulamada denizden yararlanacağız. Bunun yanında bazı yerlerde golf sahası için ağaç kesilirken, biz tersine ağaç dikeceğiz. Çünkü arazimizde ağaç yok. Bunun için neredeyse 10 yıldır yüzlerce çeşit ağaç fidanı yetiştirdik" diye karşılık verdi. Can Pulak, konuşmasında, çevreye zarar verecek bir yatırımın içinde olmayacağını söyledi. Bir golf tesisinin çevreye zararı olur mu olmaz mı bunu aynı zamanda bir çevreci olarak en iyi bilenlerden biri olduğunu anlatan Pulak, şöyle konuştu: "Bodrum'da gerçekleştireceğimiz golf tesisinin yeşil alt yapısını oluşturmaya 10 yıl önce başladık. Bugüne kadar yeşil alt yapı için 10 milyon dolar harcandı. Biz ağaç kesmeyeceğiz. Zaten yok. Tersine ağaçlandırma yapacağız. Su denizden sağlanacak. Ayrıca golf turisti de yemyeşil, doğal güzellikleri bulunan tesisleri tercih eder. Burada dünyada eşi bulunmayan bir kuş cenneti Tuzla sulak alanı var. Kurulacak tesisin burada yaşayan kuşlara zarar verileceği ileri sürülüyor. Bu da gerçek değil, çünkü bilimsel gerçeğe göre golf sahaları ABD'de kuş popülasyonunu yüzde 40 artırıyor. Dolayısıyla bir golf sahasının çevreye kesinlikle zararı olmuyor. Üstelik, oradaki sulak alan bizim kuracağımız tesisin değerini artırıyor. Herkesin içi çok rahat olsun."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?