16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Gönül Köprüsü Erzincan'a uzandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğinde başlatılan Gönül Köprüsü Projesinin 360 kişilik Muğlalı öğrenci grubu Erzincan’a gitti. 19-26 Temmuz tarihlerinde yine 360 kişilik 2. grubun yola çıkacağı Gönül Köprüsü Projesinde, Muğla; 1-17 Haziran tarihleri arasında Afyon’dan 945 ve 16 Haziran 3 Temmuz arasında da Tunceli’den bin 215 olmak üzere toplam 2 bin 160 öğrenciyi konuk etti.


Muğla Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan, yaptığı açıklamada, “Son yıllarda Türkiye’deki Doğu-Batı arasındaki sıkıntıların toplumumuz arasında tartışma konusu oldu. Fakat bunların mesulü çocuklarımız değildir. Doğu bölgelerimizdeki illerden Batı’ya hiç gelmemiş öğrencilerimiz olduğu gibi, Batı’daki öğrencilerden de Doğu’yu görmeyenler çoğunluktadır. Bu konuda yanlış hükümlerin verilmesi sıkıntılı günlerin doğmasına sebebiyet vermiştir. İşte bu projenin amacı, sıkıntılı ve mutlu günlerde bir araya gelebilen bu milletin evlatlarının her an birbirlerini tanıyabilmesi, birbiri ile sosyal ve kültürel açıdan bir araya gelebilmesi açısından önemli adımlar atacaktır” dedi.


Gönül Köprüsü Projesi ile Erzincan’a gidecek olan öğrenciler de böyle bir projeye katılmaktan dolayı mutlu olduklarını, farklı kültürleri tanımanın onları heyecanlandırdığını, doğudaki ve batıdakilerin tarihi ve kültürel değerlerini kaynaştıracaklarını, yaşam tarzları konusunda bilgi sahibi olacaklarını belirterek, turizmin sadece deniz-kum-güneş olmadığını, denize uzak ilçelerimizin de turistik açıdan çok büyük değer taşıdığını söylediler.


Gönül Köprüsü Projesinde Erzincan’a 6 otobüs öğrencinin yanında 2’şer görevli öğretmen bulunuyor. Görevli öğretmenlerden Yaşar Yalçın, projenin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir proje olduğunu, öğrencilerin kendi aileleri dışında Doğu kültüründe yaşayan ailelerin de yaşam tarzlarını görerek öğreneceklerini, böylece öğrencilerin görerek öğrenme konusunda da tecrübe kazanmaları için çok önemli olduğunu vurguladı. Öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve veliler tarafından uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hilal dalgıç IP: 78.173.238.xxx Tarih : 3.08.2008 21:33:41

bence çok güzel bir proje...