4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Gönül köprüsü kuruldu

GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ MUĞLA’DA

Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlattığı “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında, Çanakkaleli 200 öğrenci Muğla’ya geldi.

Çanakkaleli öğrenciler projenin ilk gününü Muğla’da coşkuyla karşılanırken, yeni tanıştıkları arkadaşlarıyla birlikte 21-25 Haziran tarihleri arasında ilde çeşitli gezi ve etkinliklere katılacaklar. Program çerçevesinde, öğrenciler şehrin tarihi ve turistik yerlerine geziler yapacak. Çanakkale’den Muğla’ya gelen 200 öğrenci Gazi Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle karşılandı. Karşılama törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri ve okul aile birliği üyeleri karşıladı.

Törende konuşan Muğla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında öğrencilerin ülkenin değişik bölge ve şehirlerinin tarihi ve turistik yerleri görmeleri ve kültürlerini tanıyacaklarını belirterek, “Proje çerçevesinde bu yıl ilimizde Çanakkale’den gelen 200 öğrenci ve 15 idareciyi ağırlayacağız. Çanakkale’den gelen kafile Muğla Merkez, Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de düzenlenecek gezilere katılacaklar. Ayrıca yine bu proje kapsamında değişik okullardan seçilen 200 gönüllü öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kafilede 22-28 Haziran tarihleri arasında Konya’da misafir edilecekler” dedi.

Gönül Köprüsü projesi kapsamında, bu yıl 19 Haziran-2 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilinden seçilen 20 bin öğrenci, yaşadıkların yerin dışındaki farklı illeri 5’er günlük sürelerle ziyaret edecek. “Gönül Köprüsü” projesi ile Türkiye’nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Gönül Köprüsü’nde, küçük yaştan itibaren çocuklarımızın zihinlerinde önyargılar oluşmasını engellemeyi ve kültürler arası köprüler kurmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın dar bir çevre içerisinde, kısıtlı bir sosyal algı ve hayal gücüyle yaşamaya mahkûm olmamaları, ilgi alanlarını, hayatlarını ve bakış açılarını unutulmaz anılarla zenginleştirmeleri için çalışıyoruz. Biz bu projeyi önümüzdeki yıllarda da gönülden desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

YURT DIŞI GEZİLERİ DE OLACAK

2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 20 bin öğrenci gezilere katılıyor. Gönül Köprüsü’ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak programa yurt dışı gezileri de eklendi. Öğrenciler 81 ilin yanı sıra Selanik ve KKTC’yi de ziyaret etme fırsatı bulacaklar.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DE VAR

“Gönül Köprüsü” projesi kapsamında belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılıyor. Böylelikle proje kapsamında engellilerle ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRÜN’E ZİYARET

Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Çanakkale’den Muğla’ya gelen 200 öğrenciden bir grubu yanlarında öğretmenleri ile birlikte Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ettiler. Öğrencileri Belediye binasında kabul eden Muğla Belediye Başkanı Gürün, öğrencilerle görüş alışverişinde bulunarak Muğla ile ilgili ilk izlenimlerini aldı. Konuk öğrencilere Muğla’nın tarihi ve turistik mekanlarından bahseden Belediye Başkanı Gürün, 5 gün sürecek gezi sonunda Muğla’nın turistik ilçelerini gezecek olan Çanakkaleli öğrencilerin Muğla’dan mutlu bir şekilde ayrılacaklarını sözlerine ekledi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ MUĞLA’DA
GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ MUĞLA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 13:27:03
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 14:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?