16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Güllük Belediyesi'nden eğitime destek

"Eğitime Yüzde 100 Destek" Kampanyası çerçevesinde, Güllük beldesinde yaptırılacak ilköğretim okulunun inşaatıyla ilgili protokol, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir arasında imzalandı.

Güllük beldesinde, mevcut 11 derslikli ilköğretim okulunun bahçesine yaptırılacak olan, 16 ek dersliğin yapımıyla ilgili protokol, Valilik 75.Yıl Salonu'nda gerçekleştirildi. İmza töreni öncesinde konuşan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimi için okul ve derslik yaptıran yurttaşların adlarının, bu okullarda eğitim öğretimini sürdürecek olanlar tarafından kuşaklar boyu saygıyla anılacağını söyledi. Vali Altıparmak, eğitime katkı sağlayan hayırseverlerden, sadece kendi çocukları değil, aynı zamanda tüm insanlar tarafından da övgü ile söz edileceğini kaydetti.

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde, bugüne kadar 728 derslikten oluşan 61 protokol imzalandığına işaret eden Vali Altıparmak, bu protokollerin proje tutarları toplamının 56 milyon 750 bin YTL ye ulaştığını, hayırseverler tarafından yaptırılacak olan okul yaptırma protokollerine katılmaktan büyük haz ve mutluluk duyduğunu bildirdi.

İmzalan protokollerden, bugüne kadar 369 derslikten oluşan 36 protokole ait eğitim tesislerinin tamamlanarak eğitim öğretime açıldığı belirtildi. Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir de, her şeyin devletten beklenilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, Güllük Belediyesi'nin organizasyonunda hayırsever kişi ve kuruluşların katkılarıyla, 16 derslikli ilköğretim okulunu yaptıracaklarını, ileride aynı yöntemle daha büyük projeleri de yaptırmayı hedeflediklerini söyledi. Kendisi de eski bir eğitimci olan Belediye Başkanı Yavuz Demir, diğer belediyelerin de bu tür organizasyonlarla, eğitime destek sağlamaları dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından, okulun yapımıyla ilgili protokol, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir tarafından imzalandı. Mevcut okulun bahçesine inşa edilecek olan ve 2 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan 16 derslikli ek dersliklerin yapımı için, 1 milyon 200 bin YTL harcanacak. 2008-2009 öğretim yılına yetiştirilecek olan okulda, toplam 419 öğrenci eğitim öğretim görecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 19:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?