15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Güllük Körfezi'nde '5 yıldızlı' ayıp

Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Güllük Körfezi’nde iskele ve doğal liman için denizi izinsiz dolduran turistik tesis işletmesi, kaymakamlığın uyarısına rağmen dolguyu durdurmadı.

Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda 85 dönüm ormanlık arazisini, beş yıldızlı, 1200 kişilik tatil köyü yapmak üzere 49 yıllığına kiralayan MNG Holding A.Ş, üç hafta önce Pina Yarımadası ve Çomça Koyu etrafından 45 metre genişliğinde, 1200 metre uzunluğundaki deniz dolgusu yapmaya başladı. İzinsiz dolgu basında yer alınca Milas Kaymakamı Bahattin Atçı harekete geçti. Jandarma dolguyu durdurttu.

Ancak aynı günün akşamı denize dolgu işlemleri yeniden başladı, pazartesi günü de devam etti. Pina Yarımadası’ndaki orman yolunu kamyonla kapatarak geçişe izin vermeyen şantiye yetkilileri, kaçak dolgunun devam ettiğini görüntüleyen gazetecilere tehditler savurdu. Adının Mehmet olduğu öğrenilen şantiye görevlisi "Buradan hemen gitmezseniz, başınıza iş açılabilir, burası özel arazidir. Gördüğünüz gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şantiye içinde dolaşmak tehlikeli olabilir" diye bağırdı.

Çekemezsin, geçemezsin

Ege’nin en önemli ve bakir doğa parçalarınadn Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’na yapılacak devasa tesis için denizin doldurulmasına devam ediliyor. Orman yolunu kapatan işçiler, hem sahile geçişe izin vermiyor, hem de fotoğraf çekmek isteyen gazetecileri engelliyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 09:20:17
Güncelleme :25 Mart 2008 Salı 09:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?