5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Güllük’e yeni başkan

GÜLLÜK’TE YENİ BAŞKAN

CHP’li Aytunç Kayrakcı’nın yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılması nedeniyle dün meclis üyeleri arasında yapılan seçimde Teyfik Kırçın Güllük Belediyesi Başkanvekilliği’ne 4’e karşı 5 oyla seçildi.

2009 Mart seçimlerinde Güllük’te belediye başkanı seçilen CHP’li Aytunç Kayrakcı’nın iki yıldan bu yana hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından görevinden alınmasıyla boşalan başkanlık görevine vekaleten dün yapılan seçimle CHP’li bir başka meclis üyesi Teyfik Kırçın seçildi.

CHP içinde büyük tartışmalara ve ayrışmalara neden olan Güllük Belediye Başkanvekilliği görevi için bir gün önce Milas İlçe Teşkilatında yapılan toplantıda CHP’li üyeler arasında Teyfik Kırçın ismi için mutabakat sağlandığı iddia edilmişti. Dün gerçekleştirilen başkanvekilliği seçiminde CHP’li Ahmet Erbey ve Tolga Balkaş da başkanvekilliği için adaylıklarını açıklayınca CHP grubu şok oldu.

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle Aytunç Kayrakcı’ya son zamanlarda muhalif kimliğiyle ön plana çıkan iki isim dengeleri değiştirdi.

CHP’li üyeler üzerinde psikolojik baskı olduğu gözlemlenen seçimlere CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, partinin Milas ve Güllük teşkilatından isimler misafir olarak katıldı.

Üç tur üzerinden gerçekleştirilen oylamada 5 oy alarak Güllük’te belediye başkanlığı görevini vekaleten yapmaya hak kazandı. CHP’liler için zor geçen seçimin ardından yeni başkanvekili ve partililer beldede gezerek nabız yokladı.

CHP yetkilileri, Güllük halkında bir güven bunalımı yaşanıyorsa bunun için gerekenleri yapacaklarını söyledi.

10.02.2011 18:08 TSİ

NNNN

 

GÜLLÜK’TE YENİ BAŞKAN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 18:12:04
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 17:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?