4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Güllük'te 32 kaçak ölümden döndü

Muğla’nın Milas ilçesinden temin ettikleri bir botla Yunan adalarına geçmeye çalışırken botları patlayan 32 kaçak göçmen son anda Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri bir botla Yunan adalarına geçmek isteyen kaçak göçmenler bu sabah erken saatlerde Milas’a bağlı Güllük beldesinden denize açıldı.

Bir süre ilerledikten sonra lastik botları patlayan kaçaklar, bir anda büyük bir panik yaşadı. Yaşanan heyecan ve korkulu dakikalarda bazı kaçaklar denize atlayarak kendi imkanlarıyla kurtulma çabası içerken; kaçaklar çevrede rutin devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik ekipleri tarafından fark edildi.

Bölgeye gelen güvenlik güçleri boğulmak üzere olan 2’si kadın toplam 32 kaçak göçmeni bota alarak, hayatlarını kurtardı. 29’u Filistin, 1’i Somali ve 2‘si Eritre uyruklu oldukları tespit edilen kaçak göçmenler, Güllük’teki eski liman işletmesinden karaya çıkartıldı. Kaçaklar daha sonra ifadelerinin alınması için Güllük Jandarmaya Komutanlığına götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:43:05
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?