4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Gündemde kalmak için numara çekiyor!

BAKAN EROĞLU:

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Tarkan eskiden çok popülerdi. Fakat şimdi eskisi gibi popüler değil. Bazen insanlar gündemde kalabilmek, popüler olabilmek için böyle numaralar yapabiliyor. Ben Tarkan'ı dinlemiyorum, klasik ve yöresel parçaları tercih ediyorum" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'nın Türkiye'nin bal merkezi haline gelmesini istediklerini söyledi. Bu amaçla geniş kapsamlı bir genelge yayınladıklarını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Muğla, Türkiye'nin en büyük bal üreticisi ve yurt dışına bal ihraç eden 'bal merkezi' olmalıdır. Bu nedenle ilk olarak Muğla balının tescillenmesi ve markalaşması gerekiyor. Eskiden arıcılar ormanlara sokulmazdı, fakat şimdi ormanlarımızın bir parçası olmuşlardır. Bal üreticilerinin isteği doğrultusunda belirlenen bölgelere Muğla'ya özgü bitkiler dikiyoruz. Böylece Muğla'ya özgü ve organik bal üretimini gerçekleştireceğiz. O bölgeyi koruma altına alarak bal üretimini Muğla'ya özgü şekilde patlatmak istiyoruz. Bu balın fiyatı farklı, tadı farklı olmalı. Markalaşma olursa sertifikalı balımızı 'Hakiki Muğla Balı' diye tüm dünyaya satabiliriz. Bu çalışmaya en büyük desteği bakanlığımız vermektedir. 13 sayfalık bir genelge yayınladık. Bu durumdan arı yetiştiricileri de çok memnun. Bal üretiminde Muğla'yı dünyanın yıldızı yapmak istiyoruz" diye konuştu.

"ALLİANOİ DİYE BİR KENT YOK"

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Allianoi diye bir antik kentin olmadığını, bunu bazı yapan genç doçentlerin uydurduğunu ileri sürdü. Bakan Eroğlu, Yortanlı Barajı ile ilgili açıklamasında, "Bu devletin projesidir. Devlet de ciddi bir kurumdur ve biz de ciddi bir bakanlığız. Orada Paşa Ilıcası denilen bir kaplıca var. Çoğu yeri yıkılmış. En son İzmir Valiliği burayı tekrar onarmış. Kaplıcanın üzerine uydurma bir PVC ve çatı çekmiş. Geçmiş dönemlerde ve Anadolu'nun bir çok yerinde olan bir kaplıca. Yanından dere geçiyor ve sel suları ile tahrip olmuş. Burada birkaç tane arkeolojik eser bulununca Bergama Müze Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir protokol imzalandı.

Benim Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür olduğum dönemde burası için o günün parası ile 5-6 trilyon liralık bir para verdik. Neden? Buradaki eserleri çıkaralım ve koruyalım diye. Kazılar neticesinde Peri Kızı diye adlandırılan bir heykel çıktı. Bu da Bergama Müze Müdürlüğü'ne konuldu. Sütunlar var. Bunlardan her yerde var. Biz, bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekledik. Baraj biteli iki yıl oldu. Biz bu çalışmaların bitmesini bekledik. Bilen bilmeyen bu konuda konuşuyor. Sanki Allianoi diye bir antik kent olduğu söyleniyor. Bu tamamen oradaki kazı başkanının uydurması, kazı heyeti başkanının bir şey buldum havasının eseri. Genç doçentlerde böyle bir heves vardır. Yortanlı Barajında bunlardan dolayı iki yıldır su tutamıyoruz. Sürekli mahkemelerde dolaşıyoruz. En son İdare Mahkemesi'nde karar alındı. Şu anda her şey netleşti. Bergama Yortanlı Barajı'nda su tutması için her şeyi tamamladık. Bunda kararlıyız. Kimse engel olmasın.

Üretici, vatandaş su istiyor. Baraj yapma, şu yapma bu yapma, İçme suyu isteme, elektrik isteme, böyle saçma şey olur mu? İki yıldır orada devletin çok büyük kaybı var. Çiftçiler orada yerin 200 metre altından su çekerek ürününü suluyor" dedi.

"TARKAN'I DİNLEMEM"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine, Tarkan'ı dinlemediğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Tarkan'ın Allianoi'ye destek verdiği hakkında bir soru soruldu. Ben de, 'Tarkan keşke önce bize sorsaydı, konuyla ilgili bilgi alsaydı' dedim. Ama tüm gazeteler ve televizyonlar beni sanatçı karşıtı gibi gösterdi. Böyle bir şey yok. Sanatçılar başımızın tacıdır. Sanatçılar kendi alanlarında derinleşmelidir. Tarkan eskiden çok popülerdi. Fakat şimdi eskisi gibi popüler değil. Bazen insanlar gündemde kalabilmek, popüler olabilmek için böyle numaralar yapabiliyor. Ben Tarkan'ı dinlemiyorum, klasik ve yöresel parçaları tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 19:33:00
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 10:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?