22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Gurbetçi işadamından sanata destek

Almanya’da yaşayan gurbetçi işadamı Hakan Dinekli, Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği'ne 3 adet piyano bağışlandı. Piyanolardan birinin Gümüşlük Akademisi'nde kalacağı, diğer ikisinin ise Gümüşlük Beldesi’ndeki Uluslararası Klasik Müzik Festivalleri'ne ev sahipliği yapan tarihi Eklisia kilisesine konulacağı kaydedildi.


Derneklerine bağışlanan piyanolar hakkında bilgiler veren Gümüşlük Kültür Sanat Derneği Başkanı Mesut Pekergin, daha önce etkinliklerde kullanacakları piyanoları dışarıdan temin ettiklerini söyledi. Pekergin, “Almanya'da yaşayan iş adamı Hakan Dinekli, tarafından derneğe bağışlanan piyanolar kültür sanat faaliyetlerimizde kullanılacak. Hakan Dinekli aynı zamanda amatör piyanist. Geçtiğimiz yaz beldede beşincisi düzenlenen Uluslararası Klasik Müzik Festivali'ne katılmıştı. Ayrıca beldede tatilini geçiridiği sürede piyano ihtiyacı olmuştu. Festival için getirttiğimiz piyanoda, bir iki kez çalmıştı. Festivalimizde kullandığımız piyanonın bizim olmadığını, kalıcı piyanomuzun bulunmadığını öğrenmişti. Tatilinin sonunda Almanya'ya döndü. Bir süre sonra da kendi kullandığı piyanolarını bize gönderdi" dedi.


Dernek Başkanı Pekergin, festival konserlerinde Ankara Bilkent Üniversitesi'nden gelen piyanoları kullandıklarını anlatarak, "Bu günden sonra artık kalıcı piyonlara sahip olduk. Çok mutluyuz. Piyonalar kültür sanat faaliyetlerimizden olan başta festivallimiz olmak üzere yaz okullarında kullanılacak" ifadelerini kullandı.
Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin kalıcı hale geldiğini söyleyen derneğin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu'da, piyanoların Bodrum'a gelmesinin çok önemli bir katkı olduğunu söyledi. Aynı zamanda piyanist olan Levendoğlu, bu gelişmeden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.


Bu arada; derneğe bağışlanan piyanolardan birinin 16 yıllık ve yaklaşık 150 bin dolar değerindeki konser piyanosu olduğu, bir diğerlerinin ise 75 yıllık yarım kuyruk ve yaklaşık 30 bin dolar değerinde olan konser piyanosu sonuncu piyanonun ise 100 yıllık 10 bin dolar değerinde duvar piyanosu olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?