22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Gurbetçiler Bodrum'a hasret gideriyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine Almanya'dan tatile gelen 130 gurbetçi, Türkiye'de olmanın verdiği mutlulukla hep bir ağızdan "Memleketim" adlı şarkıyı söyleyerek mavi yolculuğa çıktı.


Almanya'da aynı şirkette çalıştıkları öğrenilen gurbetçiler, çevre gezisinin ardından limanda bekleyen 3 tekneye bindi. Çalıştıkları şirketin organizasyonu ile Bodrum'a geldiklerini belirten gurbetçiler, denize açılmayı beklerken mavi yolculuk öncesi şarkılar söyleyip karşılıklı oynadı. "Türkiye'ye canım kurban" diyen Sevgi Küçük, 37 yıldır Almanya'da yaşadığını söyleyerek, "Her yıl geliyorum. Türkiye'den vazgeçecek değiliz. Tozu toprağı bile güzel. Bir 37 yıl daha Almanya'da yaşasak yine buraya geleceğiz" dedi. Neslihan Kuzu adlı gurbetçi de, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Her yıl geliyoruz. Almanya yaşadığımız ülke ama Türkiye'den hiçbir şekilde vazgeçemeyiz. İmkanımız olsa da kalıcı olarak ülkemize dönebilsek" ifadelerini kullandı.


Çalışanları için böyle bir organizasyon düzenleyen AMC isimli şirkette satış müdürü olduğunu belirten Mehmet Uludüz, şirkette çalışan 3 bin kişiden bin 200'ünün Türk olduğunu anlattı. Uludüz, geziyle ilgili olarak da, "Bu arkadaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Onun için Bodrum'a getirdik. 6 gün Bodrum'da kalacağız. Hep birlikte Bodrum'un koylarını gezeceğiz" diye konuştu.


Almanya'nın farklı şehirlerinden gelen gurbetçilerin, içerisinde şarkılar söyleyip, oynayarak coştuğu tekneler bir süre sonra demir alarak mavi yolculuğa açıldı.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 03:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?