22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Güreş ağasından Vali'ye ziyaret

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe beldesinde bu yıl 16’ncısı gerçekleşecek olan Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri 20 Temmuz’da gerçekleşiyor.

Güreşler öncesi Kavaklıdere Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş ve bu yıl güreşlere ikinci kez Ağalık yapacak olan işadamı Mustafa Er Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret ederek güreşlere davet ettiler. Kavaklıdere Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Vali Altıparmak’a güreşlerin davetiyesini sunarken, Güreş Ağası Mustafa Er de yörede yapılmış camdan gemi maketi hediye etti.


Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bir ata sporumuz olan güreşlerin yöremizde devam ettirilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Ata sporumuz güreşlerin sürdürülmesi çok güzel. Eskiden Türkiye’nin değişik yörelerinde güreş sporu daha çok yapılıyordu. Günümüzde bu sayı artık azaldı. Bu azalmaya rağmen, bu geleneğimizi sürdüren Menteşe Belediyesine ve güreşlere destek veren Kaymakamımız ile Güreş Ağasına çok teşekkür ediyorum. Yağlı pehlivan güreşleri yerli ve yabancı turistlerimizin büyük ilgisini çeken spor dalı. Bu tür etkinliklerin turizme büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yörede yaşayan herkesi Ege’nin Kırkpınar’ına davet ediyorum” dedi.


Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş’ta, yağlı pehlivan güreşlerinin bir Yörük geleneği olduğunu belirterek, “Pehlivan güreşleri bir Yörük kültürüdür. Bizim yöremizde Yörük kökenli olduğu için bu geleneğimizi sürdürüyoruz. Güreşlerin yapıldığı çayır ve altındaki mağara görülmeye değer. Geçtiğimiz yıl güreşleri izleyen 3 bin kişi bir doğa harikası olan Yerküpe Mağarasını da gezdi. Her yıl güreşlerimize yabancı turistler de geliyor. Gelen turistlere her türlü ikramda bulunuyoruz. Yöremizin tanıtımı için gelen turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu yıl güreşlerimize 20’si başpehlivan olmak üzere 155 güreşçi katılıyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?