15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Güzel olma arzusu kriz tanımıyor

Plastik Cerrah Özcan Ülgen, estetik güzelliğin küresel ekonomik krizden etkilenmediğini ifade etti. Yaşanan kriz ortamına rağmen işlerinin halen yoğun olduğuna dikkat çeken Ülgen, güzelleşme arzusunda olan bayanların halen estetik operasyonlara büyük talep gösterdiğini kaydetti.


Marmaris’te faaliyet gösteren “Narsist” isimli güzellik merkezinin düzenlediği panele konuşmacı olarak katılan Plastik Cerrah Özcan Ülgen, sadece üç hafta bir durgunluk yaşandığını ancak krizi çabuk atlattıklarını söyledi. 16 yıldır İzmir’de mesleğine devam eden 49 yaşındaki estetik cerrah, “Geçtiğimiz ayın başında derinleşen kriz sebebiyle yaklaşık üç hafta büyük bir durgunluk yaşadık. Bizleri de bir korku sardı. Çünkü bir yandan da dövizle birlikte, ameliyatlarda kullandığımız ürünlerin büyük bir kısmını ithal ediyor, dolayısıyla dövizle alıyoruz. Dövizdeki artış, kaçınılmaz olarak fiyatlarımıza yansıdı. Örneğin, kullandığımız malzemeye göre fiyatları değişen göğse slikon takma işlemi, ortalama olarak, 3-4 bin YTL iken 4,5-5,5 bin YTL’ye tırmandı. Ancak korktuğumuz olmadı 3 haftalık durgunluğun ardından işlerimiz açıldı, eski düzenine kavuştu. İnsanlar, sağlık harcamalarını kısamazlar. Onlarda ruh sağlıklarını korumak için ameliyat oluyor. Güzel olduğunu düşünmemek, insanın ruh sağlığını bozar. Dolayısıyla, bizlere gelenler, güzelleştikleri gibi ruh sağlığını da korumuş oluyor” dedi.


Sadece kadınların kendilerine başvurmadığının altını çizen Ülgen, sıkça erkeklerinde estetik için kedilerine başvurduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?