16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Hacı adayları uğurlandı

2008 yılı hac döneminde Muğla’dan kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi düzenlenen törenle yola çıktı. 160 hacı adayından oluşan ilk kafilenin minibüs garajında düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Hacı adaylarının uğurlama törenine Muğla Vali Yardımcısı Hulusi Kaya, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Müftüsü Mustafa Kaya, Belediye Meclisi üyeleri, müftülük çalışanları, hacı adayları ve yakınları katıldı.


Uğurlama töreninde konuşan Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, bu yıl Muğla’dan 620 hac adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, “Kutsal topraklara ilk kafilemizde 160 hacı adayımız yer alıyor. Bu hacı adaylarının kutsal vazifelerini rahatlıkla yerine getirebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız kutsal topraklarda her türlü imkanı sağladı. Muğla il genelinden toplam 620 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek. İlk kafilenin ardından ikinci kafile Salı günü yola çıkacak. Hacı adaylarımızı bu kutsal yolda hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.


Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’de, hac vazifesinin herkese nasip olmadığını belirterek, “Sizler şanslı insanlarsınız. Hac vazifesini yerine getirmek isteyen herkese bu kutsal topraklara gitmek nasip olmaz. Hacı adaylarımızın ve yakınlarının gözlerinden akan gözler mutluluk gözyaşları. Hac yolunda hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.


Muğla Vali Yardımcısı Hulusi Kaya da, hac yolculuğuna çıkanlara hayırlı yolculuk diledi. Vali Yardımcısı Kaya, “ Hac yolculuğu çok kutsal bir yolculuk. Herkese nasip olmayan bu göreve giderken gözlerinizdeki sevinci ve mutluluğu görüyoruz. Hepiniz sağlıkla gidin. Sağlıkla dönün inşallah” dedi.


Konuşmaların ardından hacı adayları yakınları ile vedalaştı. Duygusal anların yaşandığı vedalaşma sırasında hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına engel olamadılar. Hacı adayları dualar ve ilahilerle uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?