7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Hacıkadı Evi yeniden açılıyor

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, kentsel SİT alanı içinde yer alan ve aslına uygun restore edilen "Hacıkadı Evi"nin, yörenin sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtımı için yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine sunulacağını söyledi.

Vali Aksoy, 230 yıllık tarihi geçmişe sahip olan ve Cumhuriyet’in ilanından önce mutasarrıf evi olarak kullanılan "Hacıkadı Evi"nin, Muğla halkının geçmişte kullandıkları giysiler ve eşyalarla donatıldıktan sonra, kültür turizmine hizmet vereceğini bildirdi.

Aksoy, korumacılık bilinciyle evlerinde tarihi değere sahip, giysi ve geçmişte günlük yaşamda kullanılan eşyaları olan vatandaşları bu tarihi eserleri "Hacıkadı Evi"nde sergilenmek üzere bağışlamaya davet etti. Bağışlanan eserlerin, cam muhafaza içinde titizlikle korunacağı ve eseri bağışlayan kişinin adının bir etikete yazılarak, gelecek kuşaklara kültür mirası olarak aktarılacağı belirtti.

"Hacıkadı Evi"nin, çam ağaçlarının gölgesinde yeşil çimlerle bezenmiş bahçesi de, yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 17:23:23
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 14:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?