22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hâlâ söndürülemedi

Muğla'nın merkez Özlüce köyünde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında bir grup orman işçisi arazözleriyle birlikte yangının ortasında kaldı. İşçiler kendilerini son anda kurtarırken, 6 arazöz ve 1 dozer kül oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Özlüce köyü Eskialan Mahallesi Dembeller mevkiindeki çıkan ve rüzgarında etkisiyle devam eden orman yangınına müdahale eden Yılanlı Orman İşletme Müdürü Ferit Okur yönetimindeki orman yangın söndürme işçileri, aniden yön değiştiren rüzgarın etkisiyle alevlerin arasında kaldı. İşçiler ve orman mühendisleri, arazözleri bırakarak son anda kendilerini kurtardı. Alevlerden kaçan işçiler arazözlerin suyuyla serinlerken, Yılanlı Orman İşletme Müdürü Ferit okur ve bir orman mühendisi olayın etkisiyle gözyaşı döktü. 8 arazözün bulunduğu yangın alanında alevler 6 arazöz ve bir dozeri tamamen yandı. Alevlerden kaçan orman işçileri canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

BU SABAH İTİBARİYLE DEVAM EDİYOR

Muğla merkeze bağlı Özlüce Köyü, Eskialan Mahallesi, Tembeller mevkiinde dün saat 11.30'da başlayan orman yangını, gece boyunca sürdü. Havadan helikopter desteğinin bulunmadığı gece boyunca orman işçileri ve köylüler yangını söndürmek için büyük bir mücadele verdi.

Çevre köylerde cami imamları tarafından anons yapılarak, vatandaşların yangın bölgesine giderek, orman işçilerine yardımcı olmaları istendi. Muğla merkeze bağlı Şenyayla Köyü'nden 40 kişi, cami imamının yaptığı anons sonrası yangın bölgesine gelerek, orman işçilerine gece boyunca yardımcı oldu. Cami imamı ve kooperatif başkanı, komşu köyün yardımına geldiklerini belirtti. İmam Hüseyin Çap, köydeki kadınların da yangın bölgesine gelmek için hazır beklediklerini söyledi.

EN BÜYÜK SIKINTI SU

Gece devam eden yangın söndürme çalışmalarında 4 ayrı noktada süren yangına arazözler müdahale etti. Arazözlerin en büyük sıkıntısı ise su. Çevre köylerden tankerlerle getirilen suları kullanan arazözler, zaman zaman su sıkıntısı yaşadı. Suyu biten arazözler yol üstünde bekleyen itfaiye aracı veya tanker bulamayınca en yakın köyden su getirmek zorunda kaldı.

AKARYAKIT TAŞINIYOR

Yangın bölgesine tankerlerle akaryakıt taşınıyor. İş makineleri ve arazözlerin yakıt ihtiyacı Muğla merkezden gelen akaryakıt tankerleri ile karşılanıyor. Helikopter için ise Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü alanında konuşlandırılan depolardan yakıt sağlanıyor.

YANGIN 4 AYRI NOKTADA DEVAM EDİYOR

Akşam havanın kararmasından sonra 4 ayrı noktada devam eden yangını söndürmek için büyük çaba harcanıyor. Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, ekiplerin hassas noktalara kaydırılmasını istedi. Orman işçilerinin başında bulunan mühendisler, işçi ve arazözleri hassas noktalara yönlendirdi. Bu arada bazı bölgelerde ters ateş verilerek, yangının ilerlemesi engellenmeye çalışıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 05:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?