16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Hamile kadının karnından ur çıktı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Ormanlar köyünde oturan ve şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 4 aylık hamile kadından 3 kilogram ağırlığında 'ur' çıktı.

Köyceğiz'in Ormanlar köyünde yaşayan 4 aylık hamile Gülperi Avşar (27) karnında şiddetli ağrı ve aşırı şişlik şikayeti üzerine Ortaca Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne başvurdu. Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Güneş'in yaptığı muayene sonunda 4 aylık hamile kadının karnında 3 kilogram ağırlında 'ur' tespit edildi.

Gülperi Avşar hemen ameliyata alındı ve karnındaki 'ur' bebeğe zarar verilmeden alındı. Yapılan ameliyatın başarıyla sonuçlanması hasta yakınları ve hastane personeli tarafından sevinçle karşılandı.

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Güneş; "Anne ve bebeğin sağlık durumu çok iyi. Çok nadir görünen bir vaka. Bu tür ameliyat bölgemizde ilk defa gerçekleşti. Zor ve riskli bir ameliyattı. Ekibimizin titiz çalışmaları neticesinde başarılı bir ameliyat yaptık. Ayrıca, ekibimizi kutlarım. Hastamızdan üç kilo ağırlığında ur çıkardık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 17:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?