6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Hamile kediyi tüfekle vurdu

MARMARİS'in İçmeler Beldesi'nde gebe olduğu anlaşılan bir kedi, av tüfeğiyle vuruldu. Hayvanseverler tarafından veterinere götürülen kedinin dirsek kemiklerinin, isabet eden saçmalarla kırıldığı, yaşamı boyunca sakat kalacağı belirtildi.

Yazlıkçıların kentten ayrıldıktan sonra evcil hayvanlarını sokağa terketmesi nedeniyle başıboş hayvanlarla dolan İçmeler'de, önceki gün sokakta sürekli bağıran kedi farkedildi. Hayvanseverlerin Pati Veteriner Kliniği'ne getirdiği kedi, veteriner Alev Kan tarafından muayene edildi, röntgeni çekildi. Kediye av tüfeğiyle ateş edildiği ortaya çıktı.

Kedinin sağ ön ayağına 13 saçma isabet ettiği anlaşıldı, ikisi çıkarılabildi.

Alev Kan, “Kedinin sağ ön ayağında 7 parçalı kırık var. Kemikler saçmaların etkisiyle dağılmış. Tamiri imkansız, çünkü un haline gelmiş. Pati tarak kemikleri arasında ve omzunda da saçmalar var. Bazı yerleri bandajla tutturacağız. Saçmaların hemen hepsi kemik içinde olduğu için almamız mümkün değil. Bilekten omuza kadar 13 saçma tespit ettik. Girip çıkanlar da ayrı. Şehir içinde, savunmasız bir hayvana tüfekle ateş edilmesini anlamak mümkün değil. Kedinin ayağı eski haline gelmez. Bundan sonra topallayarak gezer. Ömür boyu sakat kalacak. Kontrolde kedinin gebe olduğunu da gördüm. Yavruları operasyonla aldım. Birkaç gün sonra kısırlaştıracağım ve düzelinceye kadar ben bakacağım” dedi.

İçmeler Belediye Başkanı CHP'li Yavuz Çokberkit olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Çokberkit, bir kediyi tüfekle vuranın insan olamayacağını belirterek şunları söyledi:

“Geçen hafta sokak kedilerini kısırlaştırmaya başladık. Tam da soruna neşter vurmaya başladığımız sırada böyle bir olayın yaşandığını duyunca çok üzüldük. Bunu yapanı kınıyoruz, lanetliyoruz. Bütün vatandaşların, insani duygu taşıyan herkesin, öncelikle sokak hayvanlarına sahip çıkması gerekir. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Olayı araştıracağım. Kimin ateş ettiğini en kısa zamanda bularak yasalar karşısında ceza almasına çalışacağım.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 08:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?