7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Hasarlı okullar yıkılıyor

Muğla’nın Dalaman, Ula, Bodrum, Köyceğiz, Milas ve merkez ilçedeki 9 eğitim kurumundan 5’inin yıkılacağı açıklandı.

Yaklaşık 3.5 ay önce Muğla’da yaşanan depremden sonra Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden gelen heyet tarafından 9 okulda inceleme çalışması yapıldı.

Mühendislik Fakültesi heyeti tarafından yapılan inceleme sonunda, 9 okuldan 5’inin oturulamaz durumda olduğu, tadilat çalışmasının maliyetinin yeni binadan daha fazla olacağı kanaatine varılarak, 5 okulun yıkılmasına karar verildi. Geri kalan 4 okul ise tadilatı yapılarak hizmete tekrar sunulacak.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7 Mayıs 2003 tarihinden itibaren okullarda inceleme yaptığını, Pamukkale Üniversitesi ekibinin ise 3 aydan bu yana inceleme yaptığını belirterek, "Deprem sonrası Yerkesik İlköğretim Okulu’nda ve Milas Zekeriya Gümüşkesen İlköğretim Okulu’nda eğitim ve öğretimi başka okullara kaydırmıştık. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’nden heyet çağırdık. Heyet yaptığı incelemeyi tamamladı. Yapılan incelemede 5 okulun maliyet nedeniyle tamamen yıkılmasına karar verildi. Geri kalan 4 okul, tadilat yapılarak tekrar eğitim ve öğretime geçecek. Yıkılan okulların yerine yenileri en kısa zamanda yapılacak. Bunun için Özel İdare, Bakanlık ve hayırsever vatandaşların katkısı olacak. Yıkılacak olan okullarımız içinde çok eski olan okullar da var. 5 okulun tadilat maliyeti çok yüksek çıktı. Bunun için yenisini yapacağız" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümünden gelen Prof. Dr. Hasan Kaplan başkanlığındaki heyetin yaptığı inceleme sonunda Yerkesik İlköğretim Okulu, Dalaman Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Köyceğiz Fehmi Başoğlu İlköğretim Okulu, Milas Zekeriya Gümüşkesen İlköğretim Okulu ve Bodrum Turgut Karabağlı İlköğretim okullarının tamamı yıkılacak. Bodrum Öğretmenevi, Ula Karabörtlen İlköğretim Okulu, Yeşilyurt İlköğretim Okulu ve Bodrum Turgutreis Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu’nda tadilat yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 17:08:57
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?