16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Havalimanında işler gecikti

2006 yılında ihaleye çıkan Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali yapımı, 2009’a sarktı.

Şirket ve YPK arasında 45 aylık işletme süresi anlaşmazlığı yüzünden inşaat bir türlü başlamadı.

2 Ağustos 2006’ta ihalesi yapılan Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminal binasının yapımı 2009 yılına kaldı. İhaleyi kazanan Teknotes A.Ş /Belgrad Hava Limanı Kamu Şirketi ortaklığının teklif ettiği 45 aylık işletme süresi teklifini çok uzun bulan Yüksek Planlama Kurulu’yla şirket arasındaki anlaşmazlık yüzünden çalışmalar başlayamadı.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, konuya ilişkin bir açıklama yaparak inşaatın bir an önce başlanması için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile çalışmalar yaptığını duyurdu. Hıdır, Ulaştırma Bakanlığının; Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminal binasının ihalesini kazanan “Teknotes A.Ş./Belgrad Hava Limanı Kamu Şirketinin teklif ettiği 45 aylık işletme süresi teklifini kamu hizmetinin gördürülmesi için yeterli bir süre olmadığını değerlendirdiğini ve bu sebepten dolayı ihaleyi onaylamadığını hatırlattı. Hıdır, “Bunun üzerine; ilgili firma yargıya başvurarak davayı kazanmış ve dava sonucuna göre Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili firma arasında yapılacak Uygulama sözleşmesi hazırlanarak, Onay için Yüksek Planlama Kuruluna gönderilmiştir” dedi.

Şuan onay beklenildiğinin altını çizen Hıdır, şöyle konuştu: “Yüksek Planlama Kurulu’nun onay vermesi halinde; bölge turizmi açısından çok önemli olan Milas-Bodrum Havalimanının Dış Hatlar Terminalinin yapımına en kısa sürede başlanacağını ve öngörülen süreden daha kısa sürede bitirileceğini umut ediyorum”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 09:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?