8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Havalimanları sezona hazır

Turizm sezonu yaklaşırken Muğla’daki iki hava limanında alınması gereken önlemler, uluslararası turizm fuarlarında ortaya konan şikayetler doğrultusunda gözden geçirildi. Vali Hüseyin Aksoy, "Turizm sezonunu sağlıklı bir şekilde geçirmek için alınan önlemleri gözden geçirdik. Sorunsuz bir sezon olacak" dedi.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Dalaman ve Milas Kaymakamları, havalimanlarının yöneticileri ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan toplantıda, geçen yıl havaalanlarında yaşanan sorunları değerlendirildi.

Basına kapalı yapılan toplantının sonunda açıklama yapan Vali Aksoy, geçen sezon Dalaman Havaalanı’na toplam 1 milyon 303 bin 160 yabancı yolcu ile 15 bin 960 uçağın; Milas-Bodrum Havaalanı’na ise toplam 831 bin 472 yabancı yolcu ile 10 bin 465 uçağın indiğini belirterek, "Her iki hava limanımıza da gelen uçak ve yabancı yolcu sayısında bir önceki sezona göre yüzde 24 artış oldu. Katıldığımız yurtdışı fuarlarda edindiğimiz izlenime göre önümüzdeki sezonda da yüzde 25-30 artış bekliyoruz. Yeni sezon için 3 milyon turist hedefi koymuştuk. Bu rakamı geçebiliriz. Katıldığımız fuarlarda turistlerin Muğla’da yaşadıkları sorunları belirlemeye çalıştık. Çok ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Havaalanlarıyla ilgili şikayetler vardı. Onları da çözdük" dedi.

Vali Aksoy, Muğla’da yerleşik yabancıların hava alanlarından kış aylarında yararlanamamalarıyla ilgili şikayetler için, "Her iki hava alanımızda şu anda açık. Ancak yurt dışından gelen olmadığı için sefer yapan uçak yok" derken, havaalanlarında özellikle Pazartesi günleri yoğunluk yaşandığını, bu sorunu uçaklara iniş ve kalkış saati vererek çözeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 15:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?