15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Havaş'tan çevre ve il güvenliği atağı

Muğla’nın Bodrum ve Dalaman istasyonları “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi”, Ankara, Bodrum, Dalaman ve Gaziantep istasyonları da “OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikası aldı.


Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, “Çevre ve iş güvenliğine yönelik standartlar Havaş bünyesinde uzun süreden beri uygulanmaktaydı. Artık bunu belgelemenin zamanı gelmişti” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda “sıfır” egzost emisyonlu araç hedefi çerçevesinde havalimanlarında kullandığı araçlarda dönüşüme başlayan ve ilk etapta kullanıma soktuğu 33 bataryalı traktörle ve forkliftle tüm sektörlere örnek olacak bir ilke imza atan Havaş’ın çevreci atağı sürüyor. Bodrum ve Dalaman istasyonları eğitim programını tamamlayarak sertifikalarını aldı. Uygulama önümüzdeki günlerde diğer istasyonlarda da devam edecek. Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, “Kurumsal vatandaşlık ilkeleri çerçevesinde daha temiz, daha yeşil bir çevre için yükümlülüklerimizi yerine getirmek en büyük arzumuzdur. Bu nedenle bir dizi uygulama başlattık. Bunlardan ilki havalimanlarında bataryalı araç kullanımına geçmekti. Şimdi sıra ‘Green Office tabir edilen uygulamaya gelmişti” dedi. Havaş’ın sadece yaşadığı çevreye ve sektörüne değil aynı zamanda çalışanlarının sağlığına ve iş güvenliğine de son derece duyarlı ve sorumluluklarının bilincinde bir kurum olduğuna değinen Yücel, iş güvenli ve iş sağlığı konusunda uyguladığı tedbirlerle Havaş’ın kendi sektöründe farklılaşan ve öne çıkan bir kurum olduğunu söyledi.
Yücel, bu nedenle de “OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifika uygulamasının kurum içinde başladığını, proje çerçevesinde Ankara, Bodrum, Dalaman ve Gaziantep istasyonlarının eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldığını kaydetti. Yücel, çalışmanın önümüzdeki günlerde Havaş geneline yayılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 11:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?