22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hayallerimizi çaldılar!

Bodrum ve Didim’de villa sahibi olma hayali kuran 68 İrlandalı, dolandırıldıkları iddiasıyla mahkemeye başvurdu

Bodrum ve Didim’de 68 İrlandalı’ya sahte tapularla villa satarak 4 milyon sterlinlik vurgun yaptıkları iddia edilen çift, ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. İrlandalılar ise adliyede gözyaşı döktü

MUĞLA 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dün görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanıklar Kubilay Coşkun Atmaca ve eşi Hande Bakkal ile 30 İrlandalı mağdur katıldı. Sanık Atmaca, ifadesinde, halen kayıp olan diğer sanık Kevin Gordon O’Klein ile 2003 yılında tanıştıklarını belirterek, “Kendisi İrlandalılar’a satmak için ev arıyordu. Bodrum ve Didim’de birçok villa baktı. Ev fiyatlarının yüksek olduğunu görünce, bana arsa alıp, kat karşılığı villa teklifinde bulundu.

Prensipte anlaştık. Bodrum Gündoğan’da bir arsa alıp, villa yapmaya başladık. O da, İrlanda’da villaların pazarlamasını yapıyordu. Villa satın alan İrlandalılar, taksitleri eşim Hande’nin banka hesabına yatırıyordu. Gelen paralarla inşaata başladık. Daha sonra, ben yeni arsa arayışına girdim. Bu arada O’Klein başka villaları pazarlıyordu” dedi. Kendisinin hiçbir şekilde villa satışı işlemi yapmadığını görevinin inşaat yapmak olduğunu belirten Atmaca, ifadesinde, resmi olarak para yatıran herkese villa vereceğini de ileri sürdü.

Çocukların için

Atmaca’nın eşi Hande Bakkal ise “Eşime vekalet vermiştim. Eşim ödemeleri faturasız yapmış. Bu nedenle ona çok kızdım. Ancak, dolandırıcılık yapmadık” dedi.

Bir bölümü çocuklarıyla duruşmaya gelen mağdurlardan Jane Oneil ise, duruşma öncesinde, “Hayallerimizi çaldılar. Çok güzel yarınlar planlamıştık. Tüm birikimimizi kaptırdık. Çocuklarım için savaşacağım” diyerek, yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Vatan
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 09:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?