4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Hayatı 10 bin TL'ye bağlı

10 BİN TL BULUNAMAZSA ÖLECEK

Fethiye’de yaşayan 3 yaşındaki kan kanseri hastası çocuk, Amerika’da bulunan uygun iliğin Türkiye’ye gelmesi için gereken 10 bin lira bulunamazsa ölecek.

Fethiye’nin Günlükbaşı Mahallesi’nde yaşayan 3 yaşındaki Uğur Yelmer, 1 yaşında yakalandığı kan kanseri yani lösemi hastalığını yendi ancak ekonomik sıkıntıyı yenemedi. 1 yaşında yakalandığı lösemi hastalığı ile 2 yıldır Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde mücadele eden Uğur Yelmer’in ailesi Türkiye’de çalmadık kapı bırakmadı ancak çocukları için uygun ilik bulamadılar.

Doktorların yaşaması için kemik iliği nakli yapılması gerektiğini belirttikleri küçük Uğur’un anne ve babasına sevindirici haber Amerika’dan geldi. Amerika’daki bir kemik iliği bankasında uygun ilik bulundu ancak bu mutlu haberin sevinci kısa sürdü. İliğin Amerika’dan Türkiye’ye getirilmesi için 10 Bin TL’yi bulan kargo ücretini ödeyemeyen aile, çocuklarının 10 bin lira için her gün daha da ölüme yaklaşmasına isyan ediyor.

Neşe dolu tavırlarıyla ailesinin yaşama sebebi olan minik Uğur’un Günlükbaşı Mahallesi’nde yaşayan babası Ali Yelmer, oğlunun yaşaması için yokluk içinde verdiği mücadeleyi anlattı.

2 yıl önce lösemiye yakalanan oğlunu Bağkur borcu nedeniyle hastaneye götüremeyen babaya ilk önce hayırseverler vatandaşlar Bağkur borcunu ödeyerek yardımcı olmuşlar.

Bağkur primleri hayırseverler tarafından yatırılan baba Ali Yelmer bu sayede 2 yıl boyunca kan kanseri tedavisi gören oğlunu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi ettirmiş. Doktorların hayata bağlamak için var güçleriyle çalıştığı 3 yaşındaki çocuk için Türkiye’de bulunamayan uygun ilik Amerika’da bulunmuş ancak bu defa da ailenin karşısına maddi zorluklar çıkmış. Hastane masrafları sosyal güvence kapsamında karşılanan Minik Uğur’un yaşaması için getirilmesi gereken iliğin 10 Bin lirayı bulan kargo parası aileyi kara kara düşündürüyor. 10 Bin lirayı bulmalarının imkansız olduğunu söyleyen baba Ali Yelmer “ Oğlumun yaşaması için gelecek iliğin kargo parası 10 bin lirayı buluyor. Bu parayı bulmamız mümkün değil. Tedavi sürecinde elimizde ne var yok hepsini harcadık zaten. Hayırsever vatandaşların yardımını bekliyoruz. Bu hastalık beklenmedik ve insanı çaresiz bırakan bir şey. Allah kimseye çaresiz dert vermesin” dedi. Her geçen gün hastalığı ilerleyen 3 yaşındaki Uğur, şimdi bu kargo parasını karşılayabilecek hayırseverleri bekliyor. Eğer bu kargo ücreti karşılanabilirse, umutları tükenen Uğur yeniden doğacak ve büyüyecek.

10 BİN TL BULUNAMAZSA ÖLECEK
10 BİN TL BULUNAMAZSA ÖLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 18:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?