16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Hayırseverden eğitime destek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na destek veren hayırsever Gülsevim Kaynak, Muğla'nın Bodrum ilçesine 2 katlı ve 12 derslikli lise yaptırıyor. 

Mülkiyeti hazineye ait olan ve tahmini proje maliyetinin 1 milyon 500 bin YTL olan 360 öğrenci kapasiteli Lise için Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve hayırsever Gülsevim Kaynak arasında 59. okul protokolü imzalandı. 

Ülke genelindeki nüfus artışının yavaşlamasına rağmen Türkiye'de hala okul sıkıntısı bulunduğunu belirten Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, "Muğla olarak eğitim öğretimde üst sıralardayız, fakat ben bunu iyi görmüyorum. Türkiye genelindeki illerle eğitim öğretimde yarış içerisinde olmamız gerekiyor. Eğitime Yüzde100 Destek Kampanyası çerçevesinde Muğla'nın potansiyeli değerlendirildiği zaman Muğla'da okul sayısı çok düşük. Eğitim seviyesini ve kalitesini yükseltmek için hayırseverleri okul yapımı için teşvik yapmamız gerekiyor. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüklerine çok önemli iş düşüyor. Bodrum ilçemize yapılacak olan Ayşe Gülsevim ve Ali Rüştü Kaynak Lisesinin yapımı için eğitime elini uzatan ve Bodrumda yine birçok hayır işi yapan hayırsever Gülsevim hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Bodrumlu 73 yaşındaki hayırsever Gülsevim Kaynak, "Eşim 2001 yılında vefat ettikten sonra Bodrumda çok sayıda hayır işi yaptım. 2008 yılı başında ise Bodrum'a Lise yaptırma kararı aldım. Ömrüm yettiği süre içinde de birçok hayır işi yapmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?