22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hayırseverlerden hastaneye yardım

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Emekli Ebe Sevim Efe Tuncer, maaşından biriktirdiği parayla görme alanı cihazı alarak Devlet Hastanesi'ne bağışladı.

Sünger dalgıçlığı yaparak geçimi sağlayan 65 yaşındaki Demir Topal tarafından da hastaneye ultrasonik olarak kalp kapatıcı işlem yapan bir cihaz bağışlandı.


Hayırsever vatandaşlarla Bodrum Devlet Hastanesi'nde makamında bir araya gelen Başhekim Operatör Dr. Fatih Ayden, kendilerine plaket ve teşekkür belgesi verdi. Operatör Dr. Fatih Ayden, "Hastanemize bağışta bulunarak hastalarımızın sağlığına kavuşmalarına ve hastanemizde modern tıp tekniklerinin kullanılmasına imkan veren hayırseverlere teşekkür etmek için bir araya geldik. Bu davranışlarından dolayı Bodrum adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Bodrum Devlet Hastanesi'ne 8 bin YTL değerinde otorofraktometre (görme alanı cihazı) bağışlayan Sevim Efe Tuncer, sağlık alanında 1955 yılında başladığı görevinin son 10 yılını memleketi Bodrum'da geçirerek, 1978 yılında emekli olduğunu söyledi. Tuncer, hastaneye bu bağışı yapmış olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek "Parası olan mutlaka önce hastanemize ve başka hastanelere yardımda bulunsun. Teknolojimiz gelişti, çok şükür devlet hastanemiz de kuruldu. Benim çalıştığım zaman sağlık merkezi vardı.
İmkanlar da çok kısıtlı idi. Emekli paramdan biriktirerek bağışta bulundum ve çok mutluyum" dedi. Demir Topal ise, sünger dalgıçlığı yaparak biriktirdiği paralarla yatırım yaptığını ve onları satarak bağışta bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 01:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?