4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Hayvanlar sahipsiz kalmayacak

MARMARİS’TE HAYVANLAR SAHİPSİZ KALMAYACAK

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ve belde belediyelerde faaliyet gösteren hayvan sever dernekleri bir araya gelerek Marmaris ve Çevresi Hayvan Koruma Komitesi oluşturdular.

Marmaris Netsel Marinadaki Pineapple restoranda gerçekleşen bir kahvaltıda bir araya gelen hayvan severler kurdukları bu komiteyi basına tanıttı.

İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ve Marmaris Hayvanları Koruma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve Hayvanları Horuma Federasyonu (Hayko) Genel Sekreteri Serdar Zengin ve bir çok hayvan severin katıldığı toplantıda konuşan Komite Başkanı Semin Biter “Bu güne kadar çok yol kat etmemize rağmen halen daha istediğimiz noktaya ulaşamadık. Ama bu komite sayesinde daha işlevsel çalışmalara imza atacağız” dedi. Biter, hayvan barınakları ve denetlemeler konusunda ise “Artık büyük ölçekli toplama kampı gibi çalışan barınaklar istemiyoruz. Öncelikli olarak hayvanların kısa zamanda rehabilite edilip tekrar sahiplendirilebileceği küçük rehabilitasyon merkezleri istiyoruz. Gördük ki büyük barınaklar sorunun çözümü yerine hayvanları vahşileştirmek ve hapis etmekten başka bir şeye yaramıyor. Bu nedenle tüm çabamızla ve inanıyorum ki belediyelerimizin de desteği ile bu barınaklar çağdaş seviyelerde kısa süreli kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezleri haline gelecek. Ayrıca sahipli hayvanların da kayıt altına alınması gerekliliğine de vurgu yapmak istiyorum. En az sokak hayvanları kadar sahipli hayvanlarında bir kimlik belgesi ile kayıt altına alınması şart” dedi.

Artık sağa solu koşturmak yerine kurdukları bu komite ile yetkilileri denetleyeceklerini belirten Komite Başkanı Semin Biter “Biz Bağcıyı kovmak değil üzüm yemek istiyoruz . Artık bireylerle değil yetkililerle çalışacağız sorunun kökünden çözüme ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Hayvanların da demokratik bir yaşam hakkı olduğunu anlamak zorundayız. Sorunlara zamanında ve tam müdahale edilip edilmediğinin denetimini yaparak. Hak ettikleri yaşamı onlara sunacağız” diye konuştu.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve Hayko genel sekreteri Serdar Zengin de sahipli hayvanların kayıt altına alınmasının altını çizerek, şunları söyledi: “Yasal olarak sahipli hayvanların da kayıt altına alınması gerekli. Sokakta sahibi olduğunuz köpeğinizi gezdirirken belediye görevlilerinin size köpeğinizin kimlik sormaya yetkisi var. Göstermezseniz 160 TL para cezasıyla karşı karşıya kalırsınız. Uzun zamandan bu yana yürürlükte olan ama kimsenin dikkate almadığı bu yasa, biliyorum ki bu komite sayesinde canlanarak hayvanların kayıt altına alınması sağlanacaktır”

Toplantıya davetli olarak katılan Armutalan Güzelleştirme Derneği Başkanı Şennur Ünlü de hayvan severlere her türlü desteği sağlayacağının sözünü verdi.

MARMARİS’TE HAYVANLAR SAHİPSİZ KALMAYACAK
MARMARİS’TE HAYVANLAR SAHİPSİZ KALMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:50:05
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 19:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?