4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Hediyelik eşya standları yıkıldı

FETHİYE’DE HEDİYELİK EŞYA STANDLARI YIKILDI

Fethiye Belediyesi tarafından, Kordon Boyu’na renk katmak, turizme katkı sağlamak ve el işlerine destek amacıyla kurdurulan hediyelik eşya standları kaldırıldı.

Sabah erken saatlerde Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından yapılan yıkım işlemi neticesinde, bir daha açılmamak suretiyle el sanatları tezgahları kaldırıldı.

Geçtiğimiz yılsonu kira sözleşmeleri dolan stant sahiplerine boşaltmaları için tebligat yapılmıştı. Fethiye Belediyesi tarafından güzel sanatları geliştirmek amacıyla kurulan el sanatları stantları amacını aştığı için ve kişiler arasında yüksek meblağlı devir paraları alındığı için Fethiye Belediyesi tarafından kaldırıldığı açıklandı. Fethiye Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından kaldırılan el sanatları stantları ile ilgili olarak Fethiye Belediyesi Zabıta Amiri Vekili Halime Ok, açıklamasında “Biz burayı güzel sanatları geliştirmek amacıyla açtık ve bu amaçla, bu işle uğraşan kişilerle sözleşme yaparak. Cüzi bir meblağ ile kiraya verdik. Maksadımız Fethiye’de sanatın gelişmesine yardımcı olmaktı. Fakat bu stantlar bir ticarethaneye ve pazara dönüştürüldü” diyerek, “El ve güzel sanatlar haricinde her türlü hediyelik eşya ve takı satılmaya başladı. Bir de stantları kiralayan kişiler yüksek meblağlar ile stantları başkalarına devir etmeye başladılar. Burası maksadını aşan, bir yer olmaya başladı. Bu durum Fethiye’de eleman çalıştıran ve vergi veren dükkan sahiplerine karşı haksız rekabet oluşturmaya başladığından dolayı, bize ait olan stantları, bir daha hiçbir yere açılmamak suretiyle kaldırdık” dedi.

FETHİYE’DE HEDİYELİK EŞYA STANDLARI YIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 14:41:00
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?