22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hem canına hem malına göz diktiler

Muğla'nın  Marmaris İlçesi'nde yerleşik İngiliz 66 yaşındaki Patrica Maya Moore, villasının bahçesinde usturalı 2 gaspçının saldırısına uğradı. İngiliz kadını boğazından usturayla yaralayan zanlılar, çantasındaki 50 YTL'yi gasp ederek kaçtı. Villanın güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlılardan biri yakalanırken, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Moore'nin boğazındaki kesiğe 6 dikiş atıldı.


Olay dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlık suçundan sabıkalı 18 yaşındaki Sıddık D. ile askerlik görevini yaptığı Eskişehir'deki birliğinden izinli olarak geldiği belirlenen 21 yaşındaki Mesut K., hırsızlık amacıyla 10 yıldır Marmaris'te yaşayan İngiliz vatandaşı Patrica Maya Moore'nin villasına gitti. Villanın bahçesindeki çiçekleri sulayan Moore'ye seslenen 2 kişi, çok susadıklarını söyleyerek, su istedi.


Moore'nin su getirmek için mutfağa gittiği sırada villanın bahçesine giren sıddık D. ve Meust K., kendilerine su getiren Moore'yi ceplerinden çıkardıkları usturalarla etkisiz hale getirerek, para ve altınların yerini sordu. Moore'nin, evde para ve altın bulunmadığını, sadece çantasında 50 YTL olduğunu söylemesi üzerine, iki gaspçı tüm evi didik didik aradı. Bir şey bulamayınca sinirlenen gaspçılardan Mesit K., Moore'yi usturayla boğazından yaraladı, çantasındaki 50 YTL'yi aldı. İngiliz kadın kanlar içinde yere yığılırken, 2 gaspçı evden hızla yaya olarak kaçtı.


KAÇANLARI GÖREN KOMŞULAR ŞÜPHELENDİ


Moore'nin evinden iki kişinin telaşlı bir şekilde çıktığını gören komşuları merak edip bakmaya gittiklerinde, bahçe ve villanın kapısının açık olduğunu fark etti.
Seslenmelerine rağmen haber alamayan komşuları içire girdiklerinde Moore'yi yerde kanlar içinde yerde görünce polise haber verdi. Polis ekiplerinin çağırdığı ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Moore, boğazına 6 dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi.


KAMERA KAYITLARINDAN BELİRLENDİLER


Villanın güvenlik kamerası kayıtlarından 2 gaspçının eşkalini belirleyen polis ekipleri, zanlıları yakalamak için bölgede çalışma başlattı. Villanın etrafındaki 14 sokağın giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutan polis, eşkale uyan gaspçılardan Sıddık Deveci'yi olay yerine yaklaşık 700 metre mesafedeki Yeni Datça Yolu'nda yakaladı.


Sadık D., İngiliz kadın tarafından da teşhis edildi. Polis, diğer zanlı Mesut K'nın yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, Sıddık D.'nin işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:16:44
Güncelleme :15 Temmuz 2008 Salı 14:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?