4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Heyelan evleri boşalttı

HEYELAN KÖYLÜYÜ KORKUTTU

Muğla ve çevresinde son iki gündür meydana gelen aşırı yağış bir çok yerleşim yerinde günlük hayatı olumsuz etkilerken, bir çok tarım alanı sular altında kaldı.

Muğla merkeze bağlı Dokuzçam köyünde ise aşırı yağışlardan dolayı heyelan meydana gelirken, heyelan bölgesindeki 20 hanenin Dokuzçam köyü ve dış dünya ile neredeyse bütün bağları kesildi.

Aşırı yağışlardan dolayı Pazar günü gece saat 04.00 sularında köy sınırındaki 20 hanenin bulunduğu bölgede toprak kayması meydana geldi. Heyelan 2 hanede büyük ölçüde hissedilirken, vatandaşlar gece yarısı korku ile evlerinden kendilerini dışarı attılar. Heyelan sonrası mahalleyi köye bağlayan yol kapandı. İçme ve sulama suyu boruları patladı. Telefon direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması sonucu da telefon bağlantıları koptu.

Yetkililerden yardım bekleyen Dokuzçam Köyü Muhtarı Ramazan Demirtaş, “Heyelan sırasında 2 hanede yaşayan vatandaşlarımız ölümden döndü. 20 hanemizin köyle bağlantısı koptu. İçme suyu ve telefonları kesildi yolumuz kapandı Yetkililerden yaralarımızın sarılması için yardım bekliyoruz. Köyümüzün bazı yollarında da toprak kayması tehlikesi var. Heyelan bölgesindeki evlerimiz ve vatandaşlarımız da tehlikede. Kendi imkanlarımızla yaralarımızı sarmamız mümkün değil. Başka Sayın Valimiz olmak üzere ilgili kurumlardan yardım bekliyoruz” dedi.

Heyelan bölgesindeki vatandaşlar ise Pazar gecesinde büyük bir gürültü ve korku ile uyandıklarını belirterek, “Kendimizi dışarı zor attık. Heyelan evlerimize çok yakındı. Gözümüzün önünde toprak kaymasını korku ile seyrettik ve evlerimizin de toprak kaymasından dolayı yıkılacağını sandık. Yolumuz kapandı. Suyumuz ve telefonlarımız kesildi. Evlerimiz ve biz tehlikedeyiz. Valiliğimizden, sosyal yardımlaşmadan ve ilgili kurumlardan yaralarımızın sarılması için yardım bekliyoruz. Aynı korkuyu bir daha yaşamak istemiyoruz” dediler.

HEYELAN KÖYLÜYÜ KORKUTTU
HEYELAN KÖYLÜYÜ KORKUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 16:14:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?