22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hırsız çocuk olunca..

Muğla’nın Milas ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda ilçede çok sayıda ev ve işyeri hırsızlığına olayına adı karışan 14 yaşındaki bir zanlı yakalandı. Aynı suçtan 80’e sabıkası olduğu öğrenilen A.D., küçük yaştaki zanlıyı hırsızlığa teşvik eden 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz günlerde Milas merkez Cumhuriyet Mahallesi Yağmur Sokak’taki bir evde gerçekleşen hırsızlık olayını soruşturan polis ekipleri; söz konusu ikametten bir dizüstü bilgisayar ile bir miktar parayı çalan 14 yaşındaki hırsızlık zanlısı A.D’nin kimliğini kısa sürede tespit etti. Bu kapsamda operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri olayın şüphelisi A.D. ile çocuk yaştaki zanlıyı hırsızlığa teşvik ettikleri iddia edilen M.A.T .(34) ve E.G’yi (21) gözaltına alındı.
İlçede gerçekleşen 80 ayrı hırsızlık olayına adı karıştığı tespit edilen A.D., Çocuk Koruma Kanunu kapsamında para cezasına çarptırılarak serbest bırakılırken, zanlının ıslah evine gönderileceği öğrenildi. A.D.’yi hırsızlığa teşvik eden M.A.T. ve E.G. ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine konuldu.


6 BİN YTL’Yİ LUNAPARKTA HARCADI
Öte yandan; bir süre önce Milas’ta bir evde bulunan para kasasından 6 bin YTL’nin çalınması olayına da karıştığı öne sürülen A.D’nin, bu parayı lunaparkta arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek harcadığı ortaya çıktı. Polis tarafından defalarca yakalanan ve ceza ehliyeti oluşmadığı için savcılıkça serbest bırakılan A.D’nin avukatların talebiyle Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’nda gözlem altında tutulması kararlaştırıldı. A.D., 3 ay sonra 15 yaşına girecek olması nedeniyle bugüne kadar hakkında verilen takipsizlik kararı hariç tüm dosyalardan ceza alabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 11:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?