4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Hızını alamayan kamyon eve daldı

HIZINI ALAMAYAN KAMYON EVE GİRDİ

Fethiye'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir kamyon orta refüjü aşarak önce karşı şeride ardından da yol kenarındaki üç katlı binanın birinci katına girdi.

Kaza, Fethiye'nin Karaçulha beldesinde sabah saat 07.50'de meydana geldi. Çevre yolundan beldeye giren ve çift şeritli yolda rampa aşağı ilerleyen 48 F 6970 plakalı vinç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası önce orta refüjü aştı daha sonra da yolun karşı tarafında bahçe içerisindeki 3 katlı binaya hızla çarptı. Yol kenarındaki kaldırımı aşan dev kamyon önce bahçedeki tarım aletlerini ezdi daha sonra birinci kattaki evin yatak odasından içeri girdi. Kamyonun orta refüjü aştığını görerek kaçan ve canlarını kurtaran ev sakinlerinin kazadan 20 dakika önce uyandıkları ve sebze halinde çalışmaya gitmek üzere evden çıktıkları sırada üzerlerine gelen kamyonu gördükleri belirtildi. Sebze halindeki işlerine gitmek üzere evlerinin önünde durdukları sırada üzerlerine gelen kamyondan kaçan ve ardından yaşanan kazayla şoka giren ev sakinleri güçlükle sakinleştirilebildi. Ön kısmı evin yatak odasına giren ve eşyalara zarar veren kamyonun sürücüsü ise kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Sürücünün kimliği belirlenemedi.

Kaza anında kamyonun altında ezilmekten son anda kurtulan ev sahibi Mehmet Alagöz (45), eşi İnayet Alagöz (44) ve kızları Pınar Gözübüyük (26) yaşadıkları korku dolu dakikaları titreyerek anlattı. Ev sahibi Mehmet Alagöz, hale gitmek üzere erken kalktıklarını belirterek "Evden çıktığımız sırada üzerimize gelen bir kamyon gördük. Bağırdık işaret yaptık ama şoför duramadı. Kaldırımı aşıp eve girdi. Canlı canlı her şey gözümün önünde oldu şok oldum" dedi. İnayet Alagöz ve kızı Pınar Gözübüyük de, "Üzerimize gelen kamyonu görünce ne yapacağımızı şaşırdık. Dümdüz orta refüjü aştı ardından doğru eve girdi. Çok korktuk" dediler. Polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından eve giren vinç aynı şirkete ait başka bir vinçle çekilerek götürüldü.

HIZINI ALAMAYAN KAMYON EVE GİRDİ
HIZINI ALAMAYAN KAMYON EVE GİRDİ
HIZINI ALAMAYAN KAMYON EVE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 12:15:05
Güncelleme :19 Aralık 2010 Pazar 12:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?