22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hurdacılar şehir dışına taşınacak

Muğla’nın Milas ilçesinde zamanla şehir içinde kalan hurdacılar şehir dışına taşınacak. 

Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, zamanla şehir içinde kalan hurdacıların bir hafta içinde geçici olarak belirlenen alana kaldırılacağını söyledi. 

Hurdacılarla dün bir araya gelerek toplantı yaptıklarını belirten Başkan Önder, son kez bir hafta müsaade verdiklerini, bir hafta sonra geçici olarak Milas Belediyesi tarafından kamyon garajı civarında gösterdikleri yere taşınmayan işletmeler hakkında gerekenin yapılacağını vurguladı. 

Hurdacılara bir araya gelmeleri içinde teklifte bulunduklarını aktaran Başkan Önder, “Konuyla ilgili yaklaşık olarak ilçemizde 12 hurdacı var. Geçici yere taşındıktan sonra kalıcı olarak belirlediğimiz ve kendilerinin de istediği yer olan Çıraklık Eğitim Merkezi’nin üst tarafında yer alan hazineye ait araziye taşınacaklar. Bunun içinde araziyi satın almaları gerekmekte. Biz de kendilerine birlik kurmalarını önerdik. Şu anda birlik çalışmalarına başladılar ve birlik adına hazineye ait olan araziyi satın almak suretiyle kalıcı olarak son yere taşınacaklar. Biz de belediye olarak kendilerine yol ve diğer istekleri doğrultusunda yardımcı olacağız. İmar planlamasında ise taşınacakları kalıcı yeri hurdacıların kullanacağı alan olarak işaretleyeceğiz” dedi. 

Hiçbir hurdacının çevresinde konut olması durumunda bulunduğu yerde iş yapamayacağını belirten Başkan Hürol Önder, şehir içinde kesinlikle yeni işletmelerin açılması adına ruhsat vermediklerini ve bir işletmenin yine şehir içinde başka bir yere taşınmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 11:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?