6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

İ Genel Meclisi toplandı

Muğla İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı ilk olağan toplantısında 10 maddelik bir gündemi görüşen meclis üyeleri, Turolian Park ile ilgili olarak ödenek ayrılmasını ve 2007 yılının taslak bütçesini kabul etti. 

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı ilk toplantısında 2007 yılı taslak bütçesi gelirlerinde insan kaynaklarından 15 milyon YTL, İmar hizmetlerinden 5 milyon YTL, Madenler Katkı Payı'ndan 6 milyon YTL, turizmden 20 milyon YTL, kiralardan 6 milyon YTL, faiz gelirlerinden 7 milyon YTL, idari para cezalarından 1 milyon YTL ve kaçak yapılaşma gelirlerinden de 1 milyon 870 YTL olmak üzere toplam 65 milyon YTL olarak bütçe bağlandı. Bütçe oy birliğiyle kabul edildi. İl Genel Meclisi toplantısında 1992 yılı sonlarında Özlüce Köyü Kaklıcatepe'de yapılan kazılar sonucunda birçok hayvan ve bitki fosilinin bulunduğu alan için de ödenek ayrılması kabul edildi. Kazılarda çıkarılan fosillerin 1994 Şubat ayında sergilenmeye başlamasıyla Türkiye'nin ilk Doğa Tarihi Müzesi Turolian Park hizmete açılmıştı. 

İl Genel Meclisi tarafından 6 Ekim 2006 tarihindeki toplantıda Turizm ve Gençlik Spor Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havalede edilen Özlüce Köyü sınırları içindeki fosil yataklarının bulunduğu alanda çevre düzenlemesi kapsamında yürüyüş yolları, seyir terasları, hayvan kastlarının yapılması, köy ile fosil yatakları arasındaki yolun yapılması istendi. Komisyonun yaptığı incelemede gerekli düzenlemenin yapılması için 36 bin 465 YTL ödeneğe ihtiyaç duyulduğu belirtildi. İl Genel Meclisi üyeleri, Özlüce Köyü'ndeki fosil yataklarında bekçi kulübesi, fosil yatakları arasındaki yolun yapımı ve kafes tel çekimi için 2006 yılı bütçesinden 36 bin 465 YTL ödenek ayrılmasını oy birliğiyle kabul etti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 16:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?