4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İasos kazıları başlıyor

İASOS KAZILARI BAŞLIYOR

Muğla’nın Milas ilçesinde ve çevresindeki tarihi alanlarda yüzey araştırmalarına başlandı. 25 gün sürecek yüzey araştırmalarının ardından ağustos ayı içinde kazılara başlanacak.

Yüzey araştırmaları İtalyan Prof. Raffaella Pierobon Benoit başkanlığında yürütülüyor. Napoli Üniversitesi’nden olan Ekip Başkanı Prof. Raffaella Pierobon Benoit, “Yüzey araştırmalarına başladık. Tahminlerimize göre tarihi yerlerdeki yüzey araştırmalarımız 25 gün sürecek. Yüzey araştırmalarının tamamlanmasının ardından ağustos ayında kazı çalışmalarına başlayacağız ve kazılar ekim ayına kadar devam edecek” dedi.

Yüzey araştırmalarında 10 kişinin görev aldığını belirten Kültür Turizm Bakanlığı Temsilcisi Halil Kocaman, Bakanlar Kurulu kararıyla yüzey araştırmalarının ve kazı çalışmalarının İtalyanlara verildiğini belirterek ağustos ayında başlayacak kazıların ekim ayına kadar süreceğini ifade etti. Kocaman, yüzey araştırmalarının Kıyıkışlacık, İasos, Zeytinlikuyu ve Mandalya körfezi civarlarından devam ettiğini belirtti.

İasos Kazı Ekibi önceki gün Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’yı makamında ziyaret ederek geçmiş tarihte yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Atçı, İtalyan kazı ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, yapacakları yüzey araştırmalarında başarılar diledi.

MENTEŞE BEYLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILACAK

Milas Belediyesi’nin katkılarıyla 9 - 10 Temmuz’da Menteşe Beyliği Sempozyumu düzenleneceği belirtildi. Bu yıl ilk kez 9 - 10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyuma Prof. Dr. Rahim Hüseyin Ünal, Prof. Dr. Zeki Arıkan, Prof. Dr. Remzi Duran, Prof. Dr. Ali Baş, Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Prof. Dr. Mahiel Kiel, Yrd. Doç. Dr. Sevinç Gök, Yrd. Doç. Dr. Şakir Çakmak, Yrd. Doç. Dr. Ertan Daş, Yrd. Doç. Dr. Adnan Çevik’in yanı sıra birçok tarihçi katılacak.

3. KARİA, KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU

Bu yıl 3. düzenlenecek olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’na ise Türk, Alman, İtalyan ve İsveç’ten arkeoloji alanından birçok bilim insanı katılacak.

Öte yandan İasos kazılarının 50. yılına özel kutlamalar gerçekleştirilecek. Bu yıl Kıyıkışlacık köyümüzde İasos kentindeki İtalyan ekibince sürdürülen kazıların 50. yılı olması nedeniyle sempozyum kapsamında özel kutlamaların yapılacağı da öğrenildi. 3. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nda bu yıl ağırlıklı olarak Karia bölgesindeki Bizans dönemi, tarihi ve eserleriyle anlatılıp tartışılacak.

İASOS KAZILARI BAŞLIYOR
İASOS KAZILARI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 13:07:00
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 13:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?