4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İbretlik yangın sergisi

ORMANCILARDAN İBRETLİK YANGIN SERGİSİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınları ile mücadelenin, yangınların bıraktığı büyük zararların daha iyi anlaşılması için Yerkesik Beldesinde açılan sergiye yoğun ilgi gösterildi.

Yerkesik beldesi Çarşı Meydanında açılan sergide, Orman Basın ve Halkla İlişkiler biriminden Muzaffer Deniz, Yüksel Savaş ve Halil Candeniz’in orman yangınları ile mücadele sırasında yapılan çalışmalar, zarar gören doğa ve hayvanların konu edildiği yaklaşık 30 fotoğraf sergilendi.

Özellikle öğrenciler ve çocuklar sergiye büyük ilgi gösterirken, sergiyi ziyaret edenlere ve diğer etkinliklere katılanlara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınları ile mücadele ve ormanların korunmasına yönelik bilgilerin yer aldığı broşürler de dağıtıldı.

Sergide görevlendirilen Yerkesik Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru Yılmaz Akgün, sergiye öğrencilerin büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, “Bölge Müdürlüğümüz bu sergiyi diğer ilçelerimizde ve beldelerimizde açıyor. Sergiyi ziyaret edenlere ve diğer etkinliklere katılanlara ayrıcı orman yangınları ile mücadele hakkında bilgilendirici broşürlerimizden dağıttık. Bu tür çalışmalar halkımızda orman yangınlarına karşı mücadele, orman sevgisi ve ormanı koruma duyarlılığının oluşmasında olumlu katkılar sağlıyor” dedi.

ORMANCILARDAN İBRETLİK YANGIN SERGİSİ
ORMANCILARDAN İBRETLİK YANGIN SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 12:51:03
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?