4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İç çamaşırında esrar servisi

CEZAEVİNE KİLOTUNDA ESRAR TAŞIDI

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki kapalı cezaevine yasa dışı yollardan esrar sokulduğu iddiası üzerine, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından bir operasyon düzenlendi. Çarşamba günü akşam düzenlenen operasyonda, esrar maddesi ve esrar maddesi satışından elde edilen 2 bin 200 TL para ele geçirildi.

Yaklaşık altı ay önce cinayetten dolayı tutuklanan K.M. isimli zanlı cezaevinin iki kontrol noktasına rağmen içeri cep telefonu soktu. Cep telefonu ile dışarıdaki eşi H.M. ve H.E. isimli zanlıları telefonla yönlendirerek cezaevinden esrar ticareti yapmaya başladı. H.M. isimli bayanın cezaevi dışında yürüttüğü esrar ticaretini cezaevine de taşıması için cezaevinin Başgardiyanı B.B.Y. ve emekli gardiyan S.Ö.'yü kullandığı ileri sürüldü.

Cezaevinin girişinde iki kontrol noktası bulunmasına rağmen H.M., Başgardiyanın da yardımıyla kontrol noktalarından geçerek kilotu içinde cezaevinde tutuklu bulunan eşine esrar taşıdı. K.M.'nin cezaevine eşi tarafından sokulan esrar maddesini cezaevindeki hükümlü ve tutuklular ile cep telefonu ile cezaevi dışında pazarladığı ortaya çıktı.

Polis, yaklaşık 6 ay sürdürdüğü çalışma sonrası Çarşamba gecesi Fethiye Kapalı Cezaevine operasyon düzenledi. Ayrıca, Fethiye içinde de sokak satıcısı tabir edilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyonda, cezaevinde tutuklu bulunan K.M. (30) ile S.Ö. (35), Başgardiyan B.B.Y. (41), emekli gardiyan S.Ö. (48), K.M.'nin eşi H.M. (28), sokak satıcıları H.E. (25), Y.T. (26), H.S. (39), L.P. (35), İ.T. (25) ve U.Y. (54) gözaltına alındı.

Cezaevinde tutuklu bulunan K.M.'nin kaldığı koğuşta, uyuşturucu ticaretinden elde edilen 2 bin 200 TL para, içime hazır hale getirilmiş bir adet esrarlı sigara, cezaevine yasadışı yollardan soktuğu cep telefonu, cezaevi dışındaki zanlıların üzerinde ve işyerlerinde yapılan aramada 755 gram esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan zanlılar, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi.

CEZAEVİNE KİLOTUNDA ESRAR TAŞIDI
CEZAEVİNE KİLOTUNDA ESRAR TAŞIDI
CEZAEVİNE KİLOTUNDA ESRAR TAŞIDI
CEZAEVİNE KİLOTUNDA ESRAR TAŞIDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?