4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İhbara giden polise 3 kurşun

MİLAS'TAKİ SİLAHLI ÇATIŞMA

Muğla'nın Milas ilçesinde çevreyi rahatsız ettiği iddia edilen şahıs, bir polis memurunu silahla yaraladı. Şahıs, çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Milas'ın Gümüşlük Mahallesi'nde bir evden silah sesleri geldiği ihbarını alan polis ekipleri, söz konusu eve gitti. Polis memurları ile tartışan ev sahibi Mehmet Yılmaz (62), bir anda kapıda bekleyen polis memuru Serhat Ulusoy'a (25) ateş etti. Çıkan silahlı çatışma, yaklaşık 10 dakika sürdü. Mehmet Yılmaz, çatışmada öldürüldü. Yaralanan polis memuru Ulusoy ise, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Göğüs ve sırt bölgesinden 3 kurşun yarası olan polis memurunun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mehmet Yılmaz 62 yaşında. Milas doğumlu ve emekli. Felçli eşiyle birlikte yaşıyor. Akşam saatlerinde evinden ruhsatsız silahı ile çevreye ateş edildiği yönünde şikayet geliyor. Ekiplerimiz olay yerine geldiler. Alkollü olan şahıs polis memurlarına 5 el ateş ediyor. Açılan ateşin 3'ü, polis memurumuza isabet ediyor. Yaralanan polis memurumuz şu anda hastanede tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi yok.

Beklenmedik ve üzücü bir olay. Zanlının eşiyle problemler yaşadığını ve aşırı alkollü olduğunu tespit ettik. Olay yerine takviye kuvvet olarak gelen polis memurumuz tek el ateş ederek şahsı etkisiz hale getirdi. Evin içerisinde 35 adet mermi vardı. Şahıs etkisiz hale getirilmeseydi onları yine meslektaşımıza veya vatandaşımıza kullanabilecekti. Memurumuz göğüs ve kolundan yaralandı. Öldürücü bölgelere kurşunlar denk gelmemiş. Bu sevindirici bir durum. Ameliyatla iyileşe bilecek. Zanlı ise göğsünden vurularak etkisiz hale getirildi." dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Yılmaz'ın cesedi otopsi için hastane morguna getirildi.

 
MİLAS'TAKİ SİLAHLI ÇATIŞMA
MİLAS'TAKİ SİLAHLI ÇATIŞMA
MİLAS'TAKİ SİLAHLI ÇATIŞMA
MİLAS'TAKİ SİLAHLI ÇATIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 00:03:01
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 15:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?