4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İkizleri kuvöz yokluğu ayırdı

İKİZLERİ KÜVÖZ YOKLUĞU AYIRDI

Muğla'da, erken doğumla dünyaya gelen biri kız biri erkek ikiz bebekleri kurtarmak için Muğla, Antalya ve İzmir arasında zamanla yarışıldı. İkiz bebeklerden biri, Antalya'daki özel hastanede yeni doğan ünitesinde yer olmaması nedeniyle İzmir'e sevk edildi. Bu nedenle ilk olarak İzmir'e giden helikopter bebeği bırakarak yeniden Muğla'ya geldi ve diğer bebeği alarak Antalya'ya doğru havalandı.

26 haftalık hamile olan Semra Savran, Cumartesi gecesi erken doğum yaptı. Durmuş- Semra Savran çiftinin 830'ar gram ağırlığında biri kız diğeri erkek ikiz bebekleri oldu. Doğumun ardından yapılan ilk muayenede ikiz bebeklerin erken doğum nedeniyle solunum yollarında rahatsızlık yaşadıkları ortaya çıktı. Bu nedenle bebeklerin ambulans helikopterle Antalya'ya sevk edilmesine karar verildi. Fakat Antalya'daki özel hastanede sadece bir bebek için yer olduğu öğrenilince bebeklerden birinin İzmir'e sevk edilmesi kararlaştırıldı. İkizlerden erkek olanı saat 14.00'de, kız olanı 15.40'ta ambulans helikopterle İzmir ve Antalya'daki hastanelere taşındılar.

İKİ KEZ HAVALANDI

Doktorların isteğiyle Antalya'dan havalanan bir ambulans helikopter Muğla Atatürk Stadı'na indi. Helikopterdeki doktor heyeti ambulans içerisinde bekleyen erkek bebeği helikoptere bindirerek Antalya'ya götürdü. Antalya'daki özel hastaneye bebeği bırakan ambulans helikopter, yakıt alarak bir kez daha Muğla'ya geri döndü. Muğla Atatürk Stadı'ndaki ambulansta kuvöz içerisinde bekleyen 830 gram ağırlığındaki kız bebeği de alan helikopter yeniden havalanarak İzmir'e gitti. Helikopter ambulansın vakit kaybetmemek için pervanelerini durdurmadan bebekleri alıp yola çıktığı belirtildi.

İKİZLERİ KÜVÖZ YOKLUĞU AYIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 17:09:02
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 17:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?