4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İl Hakem Kurulu hakkında şok iddia!

İÇMELER BELEDİYESPOR BAŞKANI DURAN KAZ’DAN ŞOK İDDİA

Muğla Süper Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren İçmeler Belediyespor’un Başkanı, İl Hakem Kurulu hakkında şok iddialarda bulundu.

İçmeler Belediyespor Başkanı Duran Kaz, çoğunluğunun CHP’lilerden oluştuğunu ve CHP’li belediyelerin takımlarını kayırdıklarını öne sürdü.

Lig başından bu yana 11 puanlarının hakemler tarafından gasp edildiğini iddia eden Başkan Duran Kaz, “Lig başladığından bu yana, İçmeler Belediyespor ile Bodrumspor’un şampiyon olmaması için İl Hakem Kurulu seferber olmuş durumda. Çünkü bu iki takımın belediyeleri dışında hepsi CHP’li. İl Hakem Kurulu’nda görev yapan ve daha önce görev yapmış olanların da CHP’de siyaset yaptıkları ortada. Maçlarda aleyhimize verilen kararlar, Turgutreis Belediyespor’la Yeni Milasspor’u şampiyon yapmaya yönelik kararlardır” dedi.

Süper Lig Gözlemcisi olarak görev yapan Halil Arslan’ın Muğla’da ki hakemler üzerinde çok önemli etkisi olduğunu ve geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den Yatağan Belediye Başkan aday adayı olduğunun altını çizen Başkan Kaz, “İçmeler Belediyespor olarak 500, Bodrumspor ise 600 bin TL harcayarak takım kurduk. Bugün Süper Lig Gözlemcisi olarak görev yapan ve Muğla’da hakemler üzerinde çok önemli etkisi olan Halil Arslan’ın, geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den Yatağan Belediye Başkan aday adayı olduğu ortadadır. Öte yandan geçen yıl gözlemcilik yapan Özcan Ayrılmaz, hem Yeni Milasspor’un genel kaptanı hem de CHP’li Milas Belediyesi’nde çalışıyor. Arslan ve Ayrılmaz hakemlere baskı uygulayarak istedikleri kararları verdiriyorlar. Maçlarda verilen kararlar bu güne kadar hep CHP’li belediyelerin takımları lehinedir” şeklinde konuştu.

İl Hakem Kurulu’nun tek tip hakem oluşturmak istediğini öne süren Kaz, şunları söyledi: “Muğla’da olup bitenleri MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a bildirdik. Kendisi bize, “Orada Halil abiniz var, onunla görüşün” dedi. Arslan aynı zamanda Sarvan’ın avukatıdır ve Milas’ta Sarvan’ın babasının zilliyet yoluyla sahip olduğu daha sonra 1.6 milyon liraya sattığı arazinin işlemlerini takip etmiştir. Ardından da 2. Lig gözlemciliğinden Süper Lig’e terfi etmiştir. Yani Sarvan bize, şahsi işlerini gören ve Muğla’daki olumsuz gelişmelerin sebebi olan Arslan’a gitmemizi söyledi.”

İl Hakem Kurulu’nun tek tip hakem yaratmaya çalıştığını ve bunu kısmen başardığını ifade eden Kaz, “İl Hakem Kurulu başkan ve üyeleri, Arslan’ın talimatıyla Muğla’da faal olarak hakemlik yapan kişiler üzerinde manevi baskı oluşturup, tek tip insan yaratma yolunda önemli mesafe almışladır. Muğla’da hakemliği CHP’li olanlar ve olmayanlar şeklinde ikiye ayırmışlardır. Kendilerine destek vermeyenlerin ideallerini bitirerek 90 kişilik hakem camiasını 38 kişiye düşürmüşlerdir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 09:40:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 09:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?