22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İl meclisinde ibrik krizi

Muğla İl Genel Meclisi’nin sakin başlayan Temmuz Ayı 1. Toplantısına “Ibrık” ve ”Su” kavgası damgasını vurdu.

Geçmiş toplantının tutanak özetlerinin okunmasının ardından henüz 1. gündem maddesi ile ilgili Komisyon Raporu’nun okunmaya başlanmasıyla birlikte meclisin karışması da bir oldu.

Açılış ve yoklama ile geçmiş dönem tutanaklarının okunmasından sonra Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Saffet Karabıyık, Köyceğiz İlçesi Ulucami Mahallesindeki taşınmazlar ile ilgili olarak hazırlanan komisyon raporunu okumak için kürsüye davet edildi. Fakat, Saffet Karabıyık, herkesin şaşkın bakışları arasında elinde su dolu bir Ibrık ile kürsüye geldi ve Ibrığı kürsüye koydu.

Karabıyık, “Bilindiği gibi Muğla kent merkezinde günlerdir sular kesik. Biraz sonra lavaboda su lazım olacak, bunun için ben tedbirli geldim” diye konuşarak su kesintilerini protesto etti.

Kısa bir şaşkınlık ve suskunluğun ardından CHP’li meclis sıraları hareketlenmeye başladı. En arkada oturan CHP’li meclis üyesi Sadettin Ünsal ilk tepkiyi verdi. Ünsal, “Bu ne terbiyesizlik, bari kazan da getirseydiniz. Siz abdestsiz namaz mı kılıyorsunuz” diyerek Karabıyık’a tepki gösterdi. Bunun üzerine tepkiler diğer CHP’li meclis üyelerinden de geldi. Karabıyık ve CHP’li üyeler arasında yaşanan karşılıklı atışmalara diğer bazı Ak Partili meclis üyeleri de dahil olunca tartışmanın şiddeti daha büyüdü.

MECLİS BAŞKANI ARAYA GİRDİ
Tartışmanın büyümesine AK Partili Datça İl Meclis Üyesi Ali Osman Kaya’nın da sözleri etkili oldu. Ünsal, “Muğla Belediyesini eleştirmek size mi düştü. Siz kimin memleketinde kimi eleştiriyorsunuz?” demesinin ardından Kaya, argo kelime ile cevap verdi.

Sadettin Ünsal ve Ali Osman Kaya sert sözlerle birbirlerinin üzerine yürürken, bazı meclis üyeleri ve Cem Erkin araya girdi. Bunun üzerine CHP’li meclis üyeleri “Bırakınız kendileri çalışsınlar” diyerek salonu terkettiler. Meclis Bakanı Cem Erkin oturuma ara verdikten sonra CHP Grubunu sakinleştirmeye çalıştı.

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı ilk toplantısında Ibrık tartışmasına tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri toplantıya katılmadılar ve salonu terk ettiler. Toplantının geri kalan bölümü CHP’li üyeler olmadan devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 10:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?