8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İlk kar şaşkınlığı

Muğla’da yılın ilk karı yağarken, merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Vali Aksoy, "Her ihtimale karşı çocuklarımızın olumsuzluk yaşamaması için Muğla merkez ve merkez ilçeye bağlı tüm okullar bir gün tatil edildi. Şu ana kadar köylerimizden de bir olumsuzluk gelmedi. Tüm köy yolları açık. Köy Hizmetleri’ne bağlı ekipler, özellikle yüksek bölgelerde yolların kapanmaması için özen gösteriyor. Karayolları Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de karayollarında çalışıyor. Sadece Muğla Devrant çıkışında buzlanma var. Bu da tuzlama çalışmasıyla gideriliyor" dedi.

Kar kalınlığının 7-8 santimetreye ulaştığı Muğla’da, kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Sabah saatlerinde okullarına gelen çocuklar, okulların tatil edilmesi üzerine bahçede kar topu oynadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Muğla merkezde öğle saatlerine kadar devam edeceğini belirtirken, Muğla Bölge Trafik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yollarda denetimlerini artırdı. Ekipler, araç sürücülerini kazalara ve kaymalara karşı uyararak, Denizli’ye gidecek araçların zincir takmadan hareket etmelerine izin vermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 14:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sayım catalkaya IP: 85.98.2.xxx Tarih : 11.03.2005 15:33:39
memleketten uzakta memleketle ilgili habrleri sayenizde öğrenip hasret gidermekteyiz.aman yaşlılar, çocuklar ve sürücüler dikkat!!! Giresunden sevgiler...