7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

İlk kazma sevinci

Muğla şehir merkezinin kanalizasyonu için ilk kazmanın bu yılın Aralık ayında vurulması bekleniyor. Fethiye, Datça, Bodrum, Milas, Yatağan, Marmaris, Dalaman, Köyceğiz İlçeleri'nde çoğu arıtmalı kanalizasyon sistemi bulunurken, Muğla il merkezi ile Ula, Ortaca ve Kavaklıdere İlçeleri'nde kanalizasyon sistemi bulunmuyor.

Kanalizasyonsuz ilçelerden Ortaca'nın kanalizasyonunun İller Bankası tarafından yapılmasına karar verilirken, yaklaşık 5 yıldır gündemde olan Muğla İl Merkezi Kanalizasyon Projesi'ne de onay çıktığını belirten Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "Muğla'nın en önemli sorunlarından biri olarak bilinen ve çok tartışılan konulardan biri olan Altyapı Kanalizasyon Projesi'yle ilgili sürdürdüğümüz çalışmalar olumlu sonuçlarını vermeye başladı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Dünya Bankası ile yapılan toplantılarda projemizi anlatma fırsatı bulduk. Dünya Bankası tarafından yapılan bir değerlendirmede, projemiz için gereken kaynağı bulduk. Yönetim Kurulu tarafından projemiz onaylandı" dedi. Belediye Başkanı Osman Gürün'ün verdiği bilgiye göre, Hazine'nin de onay verip, kefil olması ve bürokratik işlerin uygun şekilde yürümesi halinde ilk kazmanın Aralık 2005'te, en kötü ihtimalle 2006 başında vurulması bekleniyor. Herhangi bir aksilik olmaması halinde de, etap etap gerçekleştirilecek inşaat 2.5 yılda tamamlanacak ve sistem çalışırken kredi borcu 5 yıl ödenmeyecek. Ödeme, 12 yılda tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?