8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İmaj atağı!

Marmaris Turizm Birliği'nden 14 köye döviz kazandıracak imaj atağı. Bundan böyle 'düğünler'e turistler konuk edilecek. Erkekler turistler üzerinde olumsuz intiba bırakmamak için kahvehanelerde boş boş oturmayacak

'Efeköy' oldu 'entelköy'

Marmaris Turizm Birliği (MARTAB), Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) aldığı kaynakla bir proje başlattı. Projeyle köylerin turizmden daha fazla yararlanması amaçlanıyor.

Turizmciler, Muğla Üniversitesi'nden akademisyenler ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda masaya yatırılan projede ortaya çıkan öneriler ilginç. İlk öneri Marmaris Profesyonel Turizm Rehberleri Derneği Onursal Başkanı Erol Uysal'dan geldi. Uysal, köylerdeki kahvehanelerin kalabalık görüntüsünün turist üzerinde 'kadınlar çalışıyor, erkeler oturuyor' izlenimini verdiğini belirterek, 'En azından turizm sezonunda erkeklerin kalabalık gruplar halinde kahvehanelerde oturması engellenmeli' dedi.

TURİSTLER 'KAMBER' OLACAK

İşte öneriler arasından uygulamaya konulacak düzenlemeler:

- Köy evleri, camileri, düğünleri turizme açılacak. Her düğün, tur operatörlerine önceden bildirilecek, turistlerin düğünlere katılımı sağlanacak.
- Erkekler kahvehanelerde zaman öldürmeyecek.
- Geleneksel ürünler üretilip satılacak.
- Kültürel ve tarihsel zenginlikler gün yüzüne çıkarılacak.
- Sadece organik besin kaynakları üretilecek ve tüketime sunulacak.
- Modern değil otantik görüntüye önem verilecek.
- Hayvanlara kötü muamele yapılamayacak.
- Çevreye zarar verebilecek her türlü girişime karşı işbirliği yapılacak.

KÖYLÜLER DE BAŞARIR

Marmarİs Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin de alınan kararların 'Entelköy Efeköy'e Karşı' filmini hatırlattığını belirterek şunları söyledi:

'Filmde, köylü ellerindeki zenginliğin değerini bilemez gayri menkullerini satarak yaşamaya alışmışken, arazilerini sattıkları enteller, köyü turizm cennetine, gelir kapısına çeviriyor, doğa katliamına karşı mücadele veriyor. Sonunda köylüler de entellerin haklılığını anlıyor.' 3 ay içerisinde köylerin envanterini çıkaracaklarını belirten Marmaris Turizm Birliği Genel Koordinatörü Sedat Kirt, 'Her köyümüzün düğünlerinden asker uğurlamalarına kadar geleneklerini, değerlerini Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak hazırlayacağımız kataloglarla dünyaya taşıyacağız' dedi

Akşam
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2012 Cumartesi 13:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?