5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

İmam ve 2 öğrencisi boğuldu

MUĞLA'DA KUR'AN KURSU HOCASI VE 2 ÖĞRENCİSİ BOĞULDU

Muğla'nın Akyaka beldesine günübirlik gezi için gelen Kur'an kursu hocası ve 2 öğrencisi, denizde boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin Acıpayam ilçesi Akalan beldesinden Akyaka beldesine günübirlik tatil için gelen 21 kurs öğrencisi ve kurs hocası, Akyaka'nın Gökçe köyü sahilinde denize girdi. Öğrencilerden Çetin Kirman (13), İbrahim Çakmakçı (12), Necati Aksoy (11), Bayram Özkurt (12), Salih Çoban (13) ve kurs hocası Mustafa Türkmen (32), sığ olan deniz yüzeyinde Gökçe sahilinden Akçapınar sahiline doğru yürümeye başladı. Yaklaşık 500 metre ilerledikten sonra teknelerin yanaşması ile deniz dibinde açılan çukuru fark etmeyerek düşen kurs hocası ve öğrenciler, bağırarak yardım istedi. Çığlıkları duyan sahildeki vatandaşlar tekne ile yardıma koştu. Necati Aksoy, Bayram Özkurt ve Salih Çoban kurtarılırken, Çekin Kirman, İbrahim Çakmakçı ve kurs hocası Mustafa Türkmen ise boğularak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sahil güvenlik ve jandarma ekipleri, kısa sürede cesetlere ulaştı. Denizden çıkarılan cesetler yakındaki bir sağlık ocağına kaldırılırken, kurtarılan 3 çocuk ile diğer çocuklar Akalan Belediyesi'ne ait araçla Akyaka Belde Jandarma Karakolu'na götürülerek, olayın nasıl olduğuna ilişkin ifadeleri alındı.

Necati Aksoy, Bayram Özkurt ve Salih Çoban, bir günlüğüne Denizli'den tatil için Akyaka'ya geldiklerini belirterek, "Öğleden sonra denizde yürüyorduk. Deniz derin değildi. Biraz yürüdükten sonra deniz birden derinleşti. Biz yüzme bildiğimiz için yüzerek derin olan yerden ayrıldık, yardım istedik. Bizi tekne ile kurtardılar. Diğer arkadaşlarımızı da daha sonra denizden çıkararak götürdüler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 23:39:05
Güncelleme :31 Temmuz 2011 Pazar 11:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?