4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İmdadına ambulans uçak yetişti

PARAŞÜT KAZAZEDESİNİN YARDIMINA AMBULANS  UÇAK YETİŞTİ

Geçirdiği paraşüt kazası sebebiyle Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürdürülen Avustralya uyruklu Catherin Deways (25), ambulans uçak ile Konya’ya sevk edildi.

Bilindiği gibi; Fethiye’de yamaç paraşütüyle ünlenen Babadağı'nda 24 Mayıs günü yoğun sis nedeniyle meydana gelen yamaç paraşütü kazalarında 2 turist ile 2 Türk yamaç paraşütü pilotu yaralanmıştı. Yaşanan kazalardan birinde yaralanan Avustralya uyruklu Catherin Deways (25) ve pilot Ramazan Okşak, dün akşam karanlığında yoğun sis nedeniyle kayalara çarpıp yaralanmışlardı. Ölüdeniz’den gelen vatandaşların da katılımı ile ertesi gün kurtarma çalışması başlatan AKUT ekipleri, ilk olarak yaralı Avustralyalı turist Catherin Deways’a ulaşmışlardı. Yaralı turist, sedye ile düştüğü yerden alınarak yaklaşık 400 metre mesafedeki ambulansa taşınarak, Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi altına alınmıştı.

Fethiye Devlet Hastanesi’nde ilk tedavisi yapılan Avustralya uyruklu Catherin Deways, Yetkililer tarafından yaralı turistin Fethiye Devlet Hastanesi dışında tedavisinin yapılabilmesi için, Sağlık Bakanlığı’na ait, Ankara’da bulunan Hava Ambulans Uçağı istenerek Dalaman Hava Meydanına gelmesi sağladı.

Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servis Hasta Nakil Ambulansı ile getirilen Avustralya uyruklu Catherin Deways, Sağlık Bakanlığı’na ait Hava Ambulansı Uçağına konularak tedavisi için Konya Araştırma ve Eğitim Hastanesine sevk edildi.

PARAŞÜT KAZAZEDESİNİN YARDIMINA AMBULANS  UÇAK YETİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 09:53:00
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 01:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?