4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İngiliz turist denizde boğuldu

İNGİLİZ TURİST MAVİ BAYRAKLI PLAJDA BOĞULARAK ÖLDÜ

Marmaris ilçesinde eşiyle birlikte tatil yapan yaşlı İngiliz turist, mavi bayraklı halk plajında boğularak öldü.

Hafta başında tatil için Marmaris'e gelen ve Atatürk Caddesi üzerindeki bir otelde konaklayan İngiliz Gingell Leonerda Llewellyn (81), otelin karşısında bulunan Belediye Halk Plajı'na yüzmeye gitti. Denize açılan yaşlı adam bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirerek sahildekilerden yardım istedi. Llewellyn'i sudan çıkaran vatandaşlar ilk müdahaleyi yaparak 112 Acil Servis ekibine haber verdi. Kısa sürede plaja gelen sağlık ekiplerinin yaklaşık 15 dakikak süren suni teneffüs ve kalp masajının ardından

yaşlı turistin kalbi yeniden çalışmaya başladı. Sedye ile ambulansa konulduktan sonra Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne kaldırılan Llewellyn hayatını kaybetti.

Gingell Leonerda Llewellyn'in yaşamını yitirmesinin ardından Ahu Hetman Hastanesi'ne giden görevli savcı, otopsiye katılarak turistin ölüm nedeni hakkında doktorlardan bilgi aldı. Doktor raporunda ölüm nedeni boğulma olarak belirtildi.

Turistin hayatını kaybettiği Marmaris Belediyesi Halk Plajı'nda cankurtaran bulunmadığı iddia edildi. Marmaris Belediyesi yetkilileri ise Türkiye Yüzme Federasyonu'na başvurarak belgeli bir cankurtaran görevlendirmek için girişimlerde bulunduklarını ancak belediyeye şu ana kadar bir başvurunun gelmediğini söyledi. Yetkililer, cankurtaran bulunana kadar kurtarma çalışmalarında sahildeki su sporları çalışanlarının yardımcı olduğunu ifade etti.

Bir plajın Mavi Bayrak alması için 27 kriteri yerine getirmesi gerekiyor. Bu kriterlerin 20 ve 21. maddesinde de, "İhtiyaca cevap verebilecek sayıda cankurtaran ve gerekli tüm malzemeleri eksiksiz olarak plajda bulundurulmalıdır. Plajda ilkyardım malzemeleri bulundurulmalıdır" deniliyor.

İNGİLİZ TURİST MAVİ BAYRAKLI PLAJDA BOĞULARAK ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:22:05
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 17:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?