5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

İngilizler neden gelmiyor?

İNGİLİZLER MUĞLA’YI TERK ETTİ

Her yıl Muğla’ya en çok turist gönderen ülke olan İngiltere pazarında, bu yılın ilk üç aylık rakamlarında büyük düşüş yaşanmasının ardından Bakanlık düzeyinde bir girişim başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl Muğla’ya gelen 3 milyon 100 bin turistin, 1 milyon 650 binini İngiliz turistler oluşturmuştu. Yine geçtiğimiz yılın ilk üç aylık diliminde Muğla’ya toplam 19 bin İngiliz turist gelirken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 5 binde kaldı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği ortaklığında İngiltere’de bir toplantı organize edildi. Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü, GETOB Başkanı, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü’nün katılacağı toplantı 14-15 Nisan tarihlerinde İngiltere’de yapılacak.

İngiltere’de İngiliz ve Türk turizm operatörleri ile bir araya geleceklerini belirten Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, “Muğla’ya en çok turist gönderen pazar her yıl İngiliz pazarı. Her yıl rakamlara baktığımızda ilimize gelen turist sayısının yüzde 60’lık bölümünü İngiliz turistler oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Muğla’ya gelen 3 milyonu aşkın turistin 1 milyon 650 binini İngilizler oluşturuyordu. Yine geçtiğimiz yılın ilk üç ayına baktığımızda Muğla’ya gelen 29 bin turistin 19 bini İngilizler turistlerdi. Bu yılın aynı döneminde ise yöreye gelen turist sayısında yüzde 22’lik artış olmasına rağmen, İngiliz turist sayısı yaklaşık beş binde kaldı. Ayrıca 2011 yılı erken rezervasyonlarında çok ciddi bir düşüş yaşandı. Bu düşünün ardından ilimizde sektör temsilcileri ve bakanlık yetkililerinin katılımları ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda İngiltere pazarında yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için bir toplantı yapılması kararı çıktı” dedi.

İngiltere’de 14-15 5isan tarihlerinde düzenlenecek toplantıda İngiliz ve Türk turizm operatörleri ile bir araya geleceklerini ifade eden Özer, “İngiltere’deki bu toplantılara Bakanlık düzeyin Tanıtma Genel Müdürümüz, Muğla’dan GETOB Başkanı ve ben katılacağım. İngiltere’nin en büyük turizm firmaları Thomas Cook ve TUİ’nin yetkilileri de toplantıda yer alacak. İngiltere’de rezarvasyonlar konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesi için görüşmeler yapacağız” diye konuştu.

İngilizlerin yaz tatili rezervasyonlarında aceleci davranmamalarının da bu düşüşte etkili olduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, “İngilizlerin daha ucuz tatil arayışında olmaları ve acele etmemeleri rezervasyonları etkileyen faktörlerden bir tanesi. Ayrıca, İngilizler daha ucuz ve her şey dahil sistemini tercih etmeye başladılar. Bu anlamda biraz Antalya’ya bir kayma var. Öte yandan Yunanistan ve İspanya’nın havaalanı vergilerini neredeyse sıfıra düşürmesi de alternatif bir pazar oluşturdu” dedi.

Türkiye’nin artık turizmde bir dünya markası olduğunu ve dünya turizmini etkileyen bir faktör ve aktör haline geldiğini ifade eden Özer, “Bugüne kadar katıldığımız tüm turizm fuarlarında en hareketli stantlar Türkiye’nin stantları. Ayrıca en büyük stantlarda Türkiye’ye ayrılıyor. Bu markalaşma aynı zamanda bir rekabet ortamı yaratıyor. Bu nedenle tanıtım ve kalite olarak hiç ödün vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

İNGİLİZLER MUĞLA’YI TERK ETTİ
İNGİLİZLER MUĞLA’YI TERK ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 14:12:00
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 23:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?