15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İnsan tacirlerine operasyon

İzmir, Aydın ve Muğla'da, eş zamanlı yapılan operasyonlarda kaçak göçmenleri Avrupa ülkelerine sevk eden biri bayan 16 kişi göz altına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, örgütün Irak kanadı liderliğini yapan Irak uyruklu H.İ.R'nin, İzmir'de ise Y.B isimli zanlının kaçak göçmenleri Muğla üzeriden deniz yoluyla önce Yunanistan, ardından diğer Avrupa ülkelerine para karşılığı yasa dışı yollardan kaçırdıklarını tespit eden Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda biri bayan olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı. 

Irak uyruklu H.İ.R'nin, Irak'tan aldığı kaçak göçmenleri Türkiye sınırından kaçak yollarla soktuğu, buradan otobüs ve kamyonlarla önce İzmir'e daha sonra da Muğla kıyılarına getirildiği öğrenildi. Kaçak göçmenleri, Muğla kıyılarından kiralık teknelerle Yunan adalarına götürdükleri ve bunun karşılığında da kişi başı 12 bin Amerikan Doları aldıkları saptandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, yüklü miktarda para dekontu ile yabancı paraların ele geçirildiği açıklandı.
Muğla İl Jandarma yetkilileri, operasyonun halen devam ettiğini açıklarken, Marmaris'te yakalanan zanlılardan 4'ü mahkemeye sevk edildi. 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:30:53
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 16:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hilal öz IP: 88.247.211.xxx Tarih : 17.04.2008 20:25:35

helal olsun... jandarma görevini en iyi şekide yapıyor